Életmód, Érdekes

Az IKEA 10 titka, ami évtizedek óta ugyanazt árulja, és mégsem tudjuk vásárlás nélkül otthagyni

Az IKEA áruházlánc emberek millióival szerettette meg a skandináv stílust, egyúttal pedig olyan egyszerű és elérhető árú belső megoldásokat mutatott a világnak, ami mindenki számára egyformán vonzónak bizonyult. Ennek az üzletnek a labirintusai úgy lettek felépítve, hogy még véletlenül se hagyhassuk el vásárlás nélkül. Egy bolyhos takaróra vagy pár szép bögrére elvégre mindig szükség van. Ha pedig már úgyis beállunk a sorba, vegyünk pár illatos gyertyát is.

 

 

 

10 Jó okkal van ennyi apró dekoráció.

0c67ee598c90c97f44a274d1d2

Az IKEA üzletekben található dizájnszobákban mindig sokféle apró részletet találunk. Ezek között általában rengeteg textil, csomó párna, takaró, gyertya, és egyéb díszfigurák találhatók. A marketingesek terve alapján a lakberendezők eleve úgy alakítják ki a szobákat, hogy a benne található tárgyak harmonikus összhangban legyenek, így bár lehet, hogy nekünk csak egy díszpárna kellett volna, de nézd csak … mennyire megy ahhoz a képhez ott a falon! Ennek köszönhetően pedig lehetetlen olcsón megúszni egy Ikeában tett vásárlást.

9 Az IKEA különleges segítséget kínál azoknak a pároknak, akik nem tudnak dönteni.

25719c57369e3a3d7a1ca54c7a

Számos országban az IKEA különleges módon közelíti meg azokat a párokat, akik semmilyen módon sem tudnak megegyezni a két különböző termék között. Ilyen esetekben az alkalmazottaknak különleges protokolljuk van, mely alapján a különböző bútorokat harmonikusan kombinálva próbálják meg összeállítani, ezzel mindkét félnek örömöt okozva. Természetesen ez nem mindig alkalmazható, amikor azonban sikerül, az tovább növeli az eladásokat és a vásárlók hűségét egyaránt.

8 Ingyen lakberendezési terv.

e730b35d928131dec48c1d07bd

Ha beleszeretsz az áruház egyik szobájába, azt teljes egészében a saját otthonodba is „elviheted”. Ehhez csak oda kell menni az egyik alkalmazotthoz, aki az általad megadott szoba paraméterei alapján elkészíti az tervet. Ezután már csak ki kell fizetned az így összeállított számlát, és várni a szállítást.


7 Nem kell körbejárnod a boltot, hogy megtalálj egy terméket.

Ikea alkalmazas

Ez egy nagyszerű trükk azok számára, akik nem akarják körbejárni az egész Ikea labirintust azért, hogy megtalálják a nekik tetsző asztalt. Ehelyett elég csak megnyitnod az IKEA alkalmazást, és megkeresni a terméket. Itt fényképen jelzik, hogy hol található pontosan, de ha valamiért ez hiányzik, az eladóknak megmutatva a termék kódja alapján pillanatok alatt elnavigálnak a célhoz.

6 A vásárlók aludhatnak az ágyakon.

Ikea agyon alvas

Bármelyik üzletben ágy vagy kanapé vásárlás előtt szabadon ráülhetünk, de akár feküdhetünk is rajta. Az Ikea vásárlók azonban aludhatnak is, hogy tökéletesen megbizonyosodjanak arról, valóban megfelel-e nekik az adott bútor vagy sem.

Az ázsiai országokban a legnépszerűbb ez a gyakorlat, ott mindig legalább 2-3 alvó emberrel találkozni, ha bemegyünk valamelyik Ikea üzletbe.

5 Visszaszerezhetsz egy kis pénzt vásárlás után.

Ikea vasarlas

Ha kedvezmény nélkül vásároltál egy olyan terméket, ami pár hónapon belül kedvezménnyel szerepel a bolt kínálatában, akkor 90 napon belül az IKEA Family kártya birtokosai visszakaphatják az így keletkezett különbözetet a vásárláskor kapott blokk birtokában.

4 Az IKEA-ban nem találsz bontott csomagolásokat.

b7340b55a1adf0deebc5d17d69

Az Ikea alkalmazottai nagyon figyelnek arra, hogy senki se bontsa ki az árukat. A vállalat politikája szerint a nyitott csomagolású árukat azonnal el kell távolítani a polcokról, és újat tenni a helyükre.

 

 

 

3 Az IKEA 365 napot biztosít a vásárlóknak, hogy meggondolják magukat.

IKEA gondolkodasi ido

Egy egész éved van arra, hogy indoklás nélkül visszavidd vagy kicseréld az IKEA-ban vásárolt tárgyakat. A pénzvisszatérítéshez csak egy személyigazolvány és a nyugta szükséges. Igaz, ez nem minden árukategóriára vonatkozik – a párnákra és takarókra például csak 14 napig, a matracokra pedig 90 napig él ez a lehetőség.

2 Hétfőn vagy szerdán a legjobb vásárolni.

61b62d5f9995f7a5013db031e2

Mint azt már sok vásárló felfedezte, hétfőn van a legnagyobb valószínűsége annak, hogy megtaláljuk a keresett árut a boltokban, mivel a legtöbb termékvisszaküldés és árufeltöltés hétvégén történik. Különösen igaz ez a hiánycikkekre. Ezenkívül az IKEA minden szerdán extra leértékesítéseket tart az ilyen termékeknek.

1 Miért vásárolják ugyanazokat a termékeket az IKEA vásárlók?

IKEA regi termekek

A svéd gyártó bútorai és lakberendezési tárgyai alig változtak az évek során, bár a megjelenésüket mindig az aktuális trendhez igazítják. Ennek bizonyításához elég csak fellapozni egy aktuális és mondjuk egy 1980-ban kiadott IKEA katalógust. Azonnal észrevehetjük, hogy nem sok minden változott az évek során, ám a vállalat szakemberei remekül értenek a minimalista stílusú bútorok apró csinosításához, és a jelek szerint a vásárlóknak ez éppen elég.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?