Életmód, Érdekes

12 manapság népszerű divattrend, amit sokan egyáltalán nem tartanak menőnek

Nem csoda, hogy azt mondják: „Ahány ember, annyi vélemény”. Ez az életünk szinte minden területére igaz. Gyakran hajlamosak vagyunk elfogadni a többség nézetét és véleményét, de vannak meglehetősen ellentmondásos kérdések is. Például vannak, akik úgy gondolják, hogy a fogaknak tökéletesen hófehérnek kell lenniük, míg mások úgy vélik, hogy ez egyszerűen már természetellenesen tökéletes. Most 12 olyan manapság népszerű divattrendet gyűjtöttünk össze, melyekről meglepően sokan úgy gondolják, hogy talán mégsem olyan klassz és tetszetős, mint azt a közösségi oldalakon mutatják.

 

 

 

12Hatalmas műszempillák

A műszempillák folyamatosan vita tárgyát képezik. Az internetezők úgy vélik, hogy a hatalmas műszempillák a lányokat torz Barbibabákká változtatja, ugyanakkor hozzáteszik, hogy a műszempillák is lehetnek gyönyörűek és tűnhetnek természetesnek, de nem akkor, ha akkorák, mint egy seprű. A túlzásba vitt műszempillán azonnal látszik, hogy az nem a hölgy saját szempillái.

 • Pár napja láttam egy nőt babakocsit tolni a környékünkön. Beültem a kocsimba, de nem tudtam elindulni, mert csak ültem és bámultam a hatalmas szempilláit. Megbabonáztak. Vagy egy méter hosszúak voltak. Csodálkoztam, hogy egyáltalán kilát alóluk szegény. © griffinicky / Reddit
11Túl hosszú körmök

Annyiféle manikűr létezik, hogy fel sem lehet őket sorolni. Sokan rajonganak a műkörmökért, de akárcsak a szempillák esetében, ezzel is érdemes óvatosan bánni. A túlságosan hosszú és/vagy extrém műkörmökön azonnal látszik, hogy nem valódi, és ostoba kislánynak tűnhet tőle az ember.

 • A barátnőmnek olyan hosszúak a műkörmei, hogy még bankkártyával sem tud fizetni a parkolóautomatáknál. © koalandi / Reddit
10Természetellenesen fehér fogak

Vannak, akik nagyon igényesek a fogaik megjelenését illetően, és a szokásos higiénés eljárásokon túl, külön szakemberhez fordulnak, például fogfehérítés végett. Ebben az esetben is fontos, hogy ne vigyük túlzásba a fehérséget, hiszen a fogak természeténél fogva egyszerűen nem léteznek vakítóan fehér fogak.

 • Láttam egy hirdetést valamilyen fogfehérítő termékről. A nő csalódott arccal ült le a tükör elé az amúgy is fehér fogait vizsgálni. Az utolsó jelenetben a fehérítés végére aztán olyan abszurd fényes fehérek voltak a fogai, hogy nem tudtam abbahagyni a nevetést. © gojistomp / Reddit
 • Fogorvosként dolgozom. A beavatkozás előtt megmutatok pácienseimnek egy árnyalatskálát, és általában mindig a legfehérebbet választják. Elmagyarázom, hogy nem ajánlott, mert természetellenesnek tűnik, és hogy érdemes inkább az árnyalatot a bőr tónusához igazítani. De csak nagyon kevesen vannak azok, akik hallgatnak a tanácsomra, és a legtöbben inkább a lehető legfehérebb fogakat akarják. © mahitheblob / Reddit


9Rengeteg szűrő és retusálás a közösségi oldalak fényképein és videóin

Amióta csak léteznek közösségi oldalak, az emberek szeretik többnek mutatni magukat annál, mint amik valójában. Éppen ezért ma már meg sem lepődünk azon a tényen, hogy gyakorlatilag mindenki használ valamilyen szűrőt vagy utólagos retusálást a képein, mielőtt feltöltené azokat az internetre. Ez sokaknak tetszik, de olyanok is vannak, akiknek egyáltalán nem.

Vannak, akik elcsodálkoznak, hogy miért kell például szűrővel fotózni egy kisgyermeket, mások nem értik azokat a lányokat, akik olyan szűrőket használnak, amik felismerhetetlenségig megváltoztatják a kinézetüket.

 • A rokonom nem hajlandó családi fotókon szerepelni, csak ha azokat retusálhatja, mielőtt odaadja nekünk. Az általa feltöltött szelfik olyan mértékben vannak szerkesztve, hogy inkább hasonlít a képeken egy játékbabára, mint sem valódi személyre. Úgy látszik, vannak, akik egyszerűen nem tudják elfogadni az öregedésüket. © Mizar97 / Reddit
8Márkás termékek mutogatása

A márkás dolgok nem olcsók. Sokan úgy vélik, hogy az ilyen dolgok a tehetősség és a jólét jele. Valakinek tetszik, de valaki hülyeségnek tartja egy “céggel” dicsekedni.

 • Megértem, hogy van akinek van pénze “jó” dolgok megvásárlására, de szerintem az ilyenek egyszerűen szeretnek pazarolni. Amikor meglátok egy 300 dolláros pólót, azt gondolom, hogy az ember, aki megveszi, nyilvánvalóan gazdag, de nem tudja, hogyan kell bánni a pénzzel. © Searrowsmith / Reddit
 • Az irónia az, hogy az igazán gazdagok nem szeretik a vagyonukat fitogtatni, és általában a ruházatuk sem feltűnő. A drága márkás ruhákat inkább azoknak a szegény embereknek tervezték, akik szeretnének nem létező gazdagsággal dicsekedni. © twisted7ogic / Reddit
7Természetellenes barnaság

Sokan a tengerparton szeretnek napozni, ahol a barnaság magától kialakul, de van, aki inkább szoláriumban barnul vagy speciális termékeket alkalmaz. Itt kezdődik a vita.

Vannak, akik azt hiszik, hogy a természetes bőrszín sokkal szebb, mint a mesterséges szuperbarnaság. Egyesek egyenesen úgy vélik, hogy a túlzott barnaság visszataszító.

 • A tengerparton láttam egy olyan barna bőrű nőt, akinek sikerült annyira természetellenesen lebarnulnia, hogy a szeme szinte fehéren világított a testén. © Joey Gibson / Reddit
6 Túlzott önbizalom

Nincs azzal semmi baj, ha magabiztos vagy. Ez a tulajdonság azonban nagy mértékben néha túlságosan észrevehetővé válik, és csak taszít másokat.

 • Nagy különbség van a normális önbecsülés és a túlzott önbizalom között, amelyet egyesek normálisnak tartanak. © otherorphan / Reddit
 • Az önbizalom néha nárcizmussá válik. Gyakran látom ezt a fiatal nőknél, akik ilyen burkolt módon keresik a lehetőséget, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Valójában ez csak beképzeltség, figyelemhiánnyal vegyítve. Az alázat manapság egy nagyon alulértékelt erény. © Follow_illumination / Reddit
5 Brokkoli frizura a férfiaknak

Bizonyára mindenkinek megvan a maga kedvenc hajstílusa, amit soha semmi pénzért nem cserélne le. Néhány netező azonban úgy véli, ideje lenne feketelistára tenni a férfi brokkoli-frizurát.

Véleményük szerint túl sok fiatal srác választja ezt a fazont, annyira, hogy az már nagyon tréfásan néz ki külső szemmel.

 • Elmeséltem az unokaöcséimnek, hogy nekem is volt egyszer ilyen dauerem. Nem hitték el, mert azt mondják, hogy ma már csak a férfiak csinálnak ilyen frizurát. © Golums FancyHat / Reddit
4 Ragaszkodás a közösségi hálózatokhoz

A modern világ ma már nehezen képzelhető el internet nélkül, és sokan szinte az egész napjukat a közösségi oldalakon töltik. De egyesek számára az internetes oldalak állandó használata taszító tud lenni.

Mások nem ennyire elítélőek, és úgy gondolják, hogy ha valaki a világhálót használja a hírek és egyéb médiatartalmak követésére, akkor azzal még nincsen semmi baj. De azok, akik folyamatosan a közösségi hálózatokon lógnak, hogy minél több figyelmet kunyeráljanak maguknak, az egyszerűen érthetetlen.

 

 

 

 

 

 

3 Felpumpált izmok

Persze mindenkinek más az ízlése. Ez az állítás sem minden esetben igaz. De sokan úgy vélik, hogy a férfiak túlzottan felpumpált izmai néha egyenesen taszítók. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy ugyanez igaz a nőkre is, akik a természetellenesen izmos testrészeikkel nagyon kiábrándítóak tudnak lenni.

2 Feltöltött ajkak

A vita arról, hogy érdemes-e mesterséges manipulációkkal javítani a megjelenésünkön vagy sem, valószínűleg soha nem ér véget. Sokan nem szeretik például az injekcióval megnagyobbított ajkakat, és vannak, akik egyenesen úgy vélik, hogy a természetellenes módon megnagyobbított ajkak úgy néznek ki, mintha az illető méhekbe harapott volna.

Egyesek úgy vélik, hogy a túlságosan telt ajkak öregítik a fiatal nőket, vagy csak egyszerűen a folyamatosan változó divattrendeket hajszolják azért, mert tökéletlennek tartják magukat.

 • Ismerek egy nagyon szép lányt, aki megnagyobbította az ajkát. Teljesen lenyűgözőből teljesen nevetségessé vált egyetlen éjszaka alatt. Vannak, akik egyszerűen vakok természetes szépségükre. © loobricated / Reddit
1 Tökéletes test

Bizonyára sokan gondolkodtak már azon, hogy olyan alakot szeretnének maguknak, ami megfelel a “modern szépségideáloknak”. De az egyik internetező elgondolkodott azon is, hogy egyáltalán megéri-e.

Szerinte sokan egyszerűen nem értik, hogy mennyi erőfeszítést kell tenni a test tökéletesítéséhez. Még az interneten tökéletes testűnek tűnő emberek is gyakran különféle trükkökhöz nyúlnak, hogy mesébe illő testük legyen, a szteroidok használatától a sebészeti beavatkozásokig, melyek kellemetlen következményekkel járhatnak, és idővel az alakjukat és az egészségüket is jelentősen leronthatják.

Téged melyik modern trend borít ki leginkább?

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?