Életmód, Érdekes

21 meglepő tény a világról, amit valószínűleg még sosem hallottál korábban

Nem számít, hogy mennyit tanulunk életünk során vagy hogy hány könyvet olvasunk, a világ olyan nagy és sokszínű, hogy mindig képes lesz meglepni bennünket valamivel. Tudtad például, hogy Japán 1999-ben megváltoztatta a zászlaját, ám ez aligha tűnt fel bárkinek is? Tudod, hogy milyen gyors az internet a NASA-nál? Tudod, mi az a hanko pecsét?

 

 

 

1 A delfinek gömbhalakat rágnak, hogy azok kis mennyiségű mérgétől ,,beálljanak”.
2 A NASA internetsebessége 91 gb/s, vagyis ilyen sebesség mellett akár a kedvenc sorozatunk egész évadja is letöltődne egyetlen másodperc alatt.
3. 1999-ben Japán hivatalosan is megváltoztatta a zászlaját.


4 A világ legnagyobb gumiabroncs-gyártója a LEGO, ami több, mint 300 millió gumiabroncsot gyárt évről-évre. Igaz ami igaz, ezek a gumiabroncsok általában pirinyók, és a LEGO játékokhoz mellékelik őket.
5 A Harry Potter könyvek írója, J.K. Rowling 2012-ben olyan sokat adományozott, hogy lekerült a Forbes milliárdosokat felsorakoztató listájáról. Az írónő becslések szerint mintegy 160 millió dollárt (43 milliárd forint) költött jótékony célokra.
6 A strucc szemei nagyobbak, mint az agya. Az agya körülbelül dió méretű.
7 A japánok aláírás helyett úgynevezett hanko pecsétet használnak.


8. 1977-ben a finn ifjúsági bizottság betiltotta a Donald kacsa című mesefilmet, mivel a rajzfilm főhőse nem viselt nadrágot és úgy vélték, ez hátrányosan hathat a gyermekek fejlődésére.
9 Villámcsapás hatására az emberi testen ilyen ,,tetoválás-szerű” sérülések jelennek meg.
10 A méhben lévő gyermek képes meggyógyítani az édesanyja szívét. A tudósok szerint ez egyfajta evolúciós képesség lehet, melynek köszönhetően a gyermek őssejtjei képesek meggyógyítani az esetlegesen szívproblémákkal küszködő édesanyja szívét.
11 A skótoknak 421 szinonimájuk van a ,,hó” szóra.
12 A macskák hátsó lábain 4, első lábaikon pedig 5 ujj található.
13  A Fülöp-szigeteken van egy sziget, amin van egy tó, amiben van egy sziget, melyen egy apró tó található… – remélem tudtatok követni. 😀
14 Steve Jobs valódi zseni volt, ez kétségtelen. Amikor az első iPod prototípusán dolgoztak, Steve minél kisebb készüléket szeretett volna készíteni, ám a mérnökök egyhangúan próbálták róla lebeszélni, mondván, hogy ez lehetetlen. Ekkor Steve Jobs megfogta a mérnökök prototípusát, behajította az akváriumba, majd az abból kiáramló légbuborékokra mutatva ennyit mondott: ,,ha ott elfér a levegő, az azt jelenti, hogy van még benne üres hely…” A mérnökök végül vékonyították a készüléket
15 Miért mondjuk azt az éles szemű emberekre, hogy ,,sasszeme” van?!

A sasok képesek…

  • észrevenni egy hangyát egy 10 emeletes ház tetejéről
  • megkülönböztetni a focisták arckifejezéseit a stadion legtávolabbi ülőhelyeiről
  • sokkal több színt és árnyalatot képesek megkülönböztetni, mint az emberek látják az ultraibolya fényt
  • megnövelt látószöggel látják a világot.
16 Izlandon 1924-től 60 éven át tilos volt kutyát tartani, miután felfedezték, hogy ők a Echinococcosis nevezetű parazita hordozói. A korlátozást azóta feloldották, de Izlandon mind a mai napig a macskák a fő házi kedvencek.
17 Ha pedig itt tartunk: Izlandon nincs egyetlen McDonald\’s sem, mivel a gyorsétteremlánc izlandi hálózata nem volt képes elviselni a 2008-as gazdasági világválságot, és 2009-ben az utolsó McDonald\’s étterem is bezárt Izlandon.
18 Egy amerikai fitnesz edző egy éven belül kétszer hízott és fogyott le 30 kilogrammot, hogy bebizonyítsa: kellő akaraterővel bármi lehetséges.

 

 

 

 

 

19 Az első ausztrál rendőr-kapitányságot jó magaviseletű brit rabok alapították, köszönhetően annak, hogy Nagy-Britannia hosszú időn keresztül tömegesen száműzte a bűnözőket Ausztráliába, ahol nem volt hasonló rendvédelmi szerv kialakítva.
20 A repülőgépen elfogyasztott élelmiszereket sokkal rosszabbnak (íztelennek) érezzük, mint amilyenek valójában. Köszönhetően annak, hogy repülés közben 20-50%-al romlik az emberek szaglása és ízérzéke. Ennek oka, hogy nagy magasságban a levegő páratartalma csökken, ami hatással van a korábban említett érzékszervekre.
21 Németországban számozzák a fákat. Ennek oka az, hogy egy központi nyilvántartásból folyamatosan nyomon követik azok életkorát, állapotát, formáját – ezzel megkönnyítve azok gondozását. Igen, ezek a németek tényleg mindenre figyelnek.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?