Belföld, Hírek

Jogos önvédelemre hivatkozik az alvó kollégáját halálra szurkáló ukrán vendégmunkás

Pénteken az előkészületi ülésen megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a 23 éves ukrán vendégmunkásnak a büntetőpere, aki halálra késelte egy munkatársát tavaly nyáron a rákospalotai Zrínyi utcai munkásszállón.

 

 

 


A vádirat szerint az áldozat és az elkövető is ugyanannál a cégnél dolgozott. A két férfi az esti órákban hangos szóváltásba keveredett egymással, mert a későbbi áldozat nem tudott aludni a 23 éves férfi és társasága zenehallgatása miatt.

A reklamáló férfi később elaludt, a másik férfi azonban órákkal a szóváltást követően odament hozzá és megszurkálta. A megkéselt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már semmilyen orvosi beavatkozással nem lehetett volna megmenteni. A támadó megszökött a helyszínről, de a BRFK munkatársai még aznap délután elfogták a magyar-ukrán határon.

Az emberöléssel vádolt férfi a szúrás tényét elismerte, de jogos önvédelemre hivatkozott. Azzal védekezett, hogy a kollégája támadt rá ittasan. A következő tárgyalás január 29-én lesz, ezen a szakértőket fogják meghallgatni majd.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?