Belföld, Hírek

900 ezer ember lakhatása van veszélyben Magyarországon

 
Az MSZP új banki elszámoltatásra, az adósvégrehajtások felfüggesztésére, valamint arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal bontsa fel a megállapodást az Európai Fejlesztési Bankkal, amely biztosította a bankokat a profitjuk elérésében.
 
 
Szakács László, az MSZP elnökhelyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra mutatott rá, hogy míg a környező országokban megszülettek a döntések százezrek kilakoltatásának megakadályozására, addig ezt Magyarországon akadályozza az a paktum, amelyet a kormányfő 2015-ben kötött az Európai Fejlesztési Bankkal.
Ebben ugyanis szerinte az szerepelt, hogy a hitelek forintosítása egy fillérjébe se kerülhet a bankoknak, de az is, hogy a kilakoltatásokat szigorító, az adós javára döntő szabályokat nem alkothat a magyar parlament.
 
 
Hozzátette: ennek betartása miatt kezdődtek újra a kilakoltatások a választás után, eddig több mint 1300 ingatlan esetében. Hozzátette: mintegy 120 ezer lakást érinthet a végrehajtás, ami csaknem 900 ezer ember lakhatását lehetetlenítheti el.
A tájékoztatón Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bankok azzal zsarolják a kormányt: nem hitelezik a magyar államot, ha számukra előnytelen törvények vagy bírósági döntések születnek. Stregova Erzsébet az Adóskamara képviseletében bírálta a szerinte kegyetlen „karhatalmi végrehajtásokat”, és azok felfüggesztését kérte.
 
 
 
Forrás: Sztárklikk
 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?