Hírek, Külföld

Kim Dzsongun titkos táborokban éhezteti halálra a koronavírusos észak-koreaiakat

Drámai lehet a koronavírus-helyzet Észak-Koreában, ahol nem tudják, és nem is igazán akarják kezelni a fertőzötteket egy brit aktivista szerint.

 

 

 




 

Habár az ország vezetése következetesen ragaszkodik ahhoz, hogy eddig egyetlen koronavírusost sem azonosítottak Észak-Koreában, egy keresztény aktivista szerint a helyzet valójában rendkívül súlyos, írja a Mirror.

Tim Peters beszámolója szerint Kim Dzsongun kegyetlen intézkedésekkel próbálja kordában tartani és egyúttal a nyilvánosság elől teljesen elrejteni a Covid-19-et. A brit férfi szerint a diktátor a kínai határ közelében karanténtáborokat alakított ki. Ezekbe szállítják a kétségbeesett fertőzötteket, akiket tulajdonképpen a sorsukra hagynak.

A koronavírusos embereknek az elszigetelt zónákban minimális orvosi ellátást és gyógyszereket biztosítanak, és az élelmezésükről sem gondoskodik senki. Csak idő kérdése, hogy aki bekerül egy ilyen helyre, a vírus szövődményeibe vagy az éhezésbe hal bele.

A táborokba deportált embereknek a családtagjaik próbálnak élelmiszert és egészségügyi felszerelést bejuttatni, de gyakran ők sem járnak sikerrel.

Közben egy Szöulban északi menekültekkel foglalkozó lelkipásztor azt mondja, hogy a szomszédos ország rezsimje sokáig egyfajta „szellembetegségként” kezelte az új típusú koronavírust. A Dél-Koreába menekülő északiak beszámolója szerint Kim Dzsongun diktatúrája egyáltalán nincs felkészülve a járvány kezelésére, esélyük sincs nyomon követni a vírus terjedését.

 

 

Az országot irányító Munkapárt éppen a múlt hónapban ünnepelte emberek tízezrei előtt fennállásának 75. évfordulóját. Kim Dzsongun az ünnepségen elérzékenyülve köszönte meg a hadseregnek, hogy megakadályozta a koronavírus bejutását az országba.

Akár van, akár nincs járvány az országban, az biztos, hogy a koronavírus érzékenyen érintette a határait teljesen lezáró ázsiai ország gazdaságát. Ráadásul Észak-Koreával szemben már korábban is nemzetközi szankciókat léptettek életbe atomprogramja és ballisztikus rakéták fejlesztése miatt.

Az ENSZ becslése szerint mára az ország lakosságának 40 százalékát érinti az egyre súlyosabb élelmiszerhiány.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?