Hírek, Külföld

Ismertették a szlovákiai országos tesztelés első részeredményeit

Szlovákiában 828 518 embertől vettek mintát szombatig délig, 7947-nek lett az eredménye pozitív, nyilatkozta Jaroslav Nad védelmi miniszter. Ez azt jelenti, hogy eddig a egy százalékot sem éri el a fertőzöttek száma.

 

 

 

 


A kormányfő, Igor Matovic megköszönte munkájukat, azoknak akik részt vettek az országos tesztelésben. Jaroslav Naď védelmi miniszter a magyar kormánynak is külön köszönetet mondott, amiért gyorsan reagáltak Szlovákia kérésére. A tesztelés elvégzését 200 magyar önkéntes segíti. A magyar önkéntesekről úgy nyilatkozott, hogy nagyon jól végzik a munkájukat – írja a korkep.sk Nagyborsán tartott tudósítás szerint a 24. hu.

Megkértek mindenkit, akinek pozitív lett a teszt eredménye, hogy maradjanak otthon és jelentsék orvosuknak, hogy karanténban vannak!

Az országos tesztelésről október 18-án döntött a szlovák kormány. A tesztelést október 23. és 25. között kezdték meg a járvány által legfőképp sújtott járásokban, a bártfai és az árvai régióban. 140 945 embert teszteltek a három nap alatt, 5594 embernek lett pozitív a koronavírus tesztje. Szombaton egyébként országszerte hosszú volt a sor szinte az összes, nagyjából ötezer tesztállomáson, a legtöbb helyen órákat kellett várnia az embereknek, mire sorra kerültek.

A tesztelés fő része október 31-én és november 1-jén, illetve az előzetes tervek szerint jövő hét hétvégén zajlik. A tesztelésen csak 10 év feletti személyeknek javasolt a részvétel.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?