Belföld, Hírek

A Semmelweis Egyetemről 154-en indultak hajnalban Szlovákiába tesztelni

A Semmelweis Egyetemről 154-en indultak el buszokkal Szlovákiába, ahol ma kezdődött el a lakosság teljes letesztelése.

 

 

 




 

Merkely Béla, a SOTE rektora arról írt Facebook-oldalán,

ma hajnali 3 órakor útjukra engedtük a Semmelweis Egyetem olyan hatod éves orvostanhallgatóit, ötödéves fogorvostan-hallgatóit, rezidenseit, valamint PhD hallgatóit és szakdolgozóit Szlovákiába, akik a HUNCOVER országos reprezentatív és a mindennapi tesztelésben is kivették már a részüket.

Mint fogalmazott, a lelkes Semmelweis Polgárok az új típusú koronavírus rohamos terjedése miatt felvidéki lakossági szűrésében fognak részt venni a hétvége folyamán.

Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kevesebb, mint 1 napon belül jelentkezett 154 csillogó szemű Semmelweis Polgár a szabadidejüket feláldozva, s készen álltak az azonnali indulásra. A gyors szervezést köszönöm a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatnak, valamint természetesen minden önkéntesnek az áldozatos munkájukat! Vasárnap este várunk haza Benneteket!

– írta.

Pénteken a 444.hu szúrta ki, hogy hazánk 200 egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelést Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter Twitter-posztja szerint. A miniszter azt írta: noha csak 50 embert kértek, 200 embert küld Magyarország, amit megköszönt Szijjártó Péternek.

Mindeközben Magyarországon rekordszámú új fertőzöttet találtak.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?