Egészségügyi ötletek, Érdekes

A koronavírus már december előtt is fertőzhetett, csak nem vettük észre?

Egyre több kutató ért egyet abban, hogy a koronavírus már jóval a vuhani fertőzés előtt megjelenhetett. Egy kutatócsoport szerint akár hónapok, évek óta is fertőzhet a koronavírus, de a lassú mutáció miatt mostanra vált érzékelhetővé.

 

 

 

 

 




Világszerte folyamatosan vizsgálják a koronavírus megjelenését, terjedését, és most a kutatók meglepő következtetésre jutottak. Amíg a legtöbben Vuhant tartják a koronavírus kiindulópontjának, addig egy kutatócsoport most arra jutott, hogy az új koronavírus már jóval 2019 decembere előtt is fertőzhetett. Ian Lipkin professzor, járványügyi szakember a következőket mondta:

„Azt hiszem, hogy a vírus már egy ideje kering az emberekben. Hogy mióta? Ezt valószínűleg soha nem tudjuk meg. Hónapok, de akár évek óta is terjedhet már köztünk”

Robert Gary professzor szerint az egész folyamat észrevétlenül történhetett a kutatók szeme láttára:

„Csak egy szikra lehetett valójában az, ami néhány hónapja beindította a most zajló folyamatot”

Ezt támaszthatja alá az is, ami Olaszországban történt 2019 utolsó negyedévében: olasz kutatók most azt vizsgálják, hogy lehetett-e a koronavírus az oka annak a szokásosnál több embert érintő influenzás, tüdőgyulladásos megbetegedéseknek, amiket tavaly október, november és december hónapban tapasztaltak.

 

 

 

 

forrás: egeszsegkalauz.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?