Belföld, Hírek

Két hónapja vár a koronavírus-teszt eredményére egy nő, ingyen PCR-tesztet ajánlottak fel neki

Hiába fizetett ki 25 ezer forintot koronavírus-teszt elkészítésére egy budapesti nő még augusztus végén, azt állítja, a mai napig nem kapta meg annak eredményét. A tesztelést végző cég vezérigazgatója egy ingyenes vizsgálatot ajánlott fel neki.

 

 

 




 

koronavírus-járvány második hulláma alatt egyre több tesztet végeznek hazánkban, de nem mindig megy gördülékenyen a dolog. „Másfél órán át ültem az autómban egy szűk belvárosi utcában, a tilosban, levegőm sem volt, mert a nyári hőség ellenére nem mertem lehúzni az ablakot és lehet, hogy még sokáig nem szólt volna hozzám senki sem, ha a barátnőm Horvátországból az egyik ismerőse révén nem telefonáltat oda a tesztállomásra” – mesélte lapunknak Éva, aki azt kérte, hogy ne a valódi nevén szerepeljen a cikkben.

A nő augusztus végén jött haza Romániából. A határon regisztrálták őt, és hazaérve felvette a kapcsolatot a járványüggyel, hogy útvonalengedéllyel elhagyhassa a lakását a koronavírus-teszt elkészíttetésének az idejére. „Olyan tesztállomásnál foglaltam időpontot, ahol még az autómból sem kell kiszállnom. A belvárosi helyszínen aztán, ahogy mondtam, jól megvárakoztattak és már teljesen kétségbe voltam esve, mivel csak egy órára szólt az útvonalengedélyem, aminek leteltével egy rendőr, ha igazoltat, jól megbüntethetett volna.”

Évát végül, igaz, nem az autójában, hanem bent az állomáson, de letesztelték. „Ezt követően hazamentem és vártam. A 72 óra alatt elkészülő, normál vizsgálatra fizettem be, akkor még 25 ezer forintot, de a három nap elteltével sem érkezett meg az eredményem. Ezt jeleztem is nekik. Azt ígérték, hogy utána néznek, de a teszt kiértékelése csak nem jött meg. Nem tudtam, mit tegyek, hiszen az első teszt után egy másodikat is készíttetnem kellett volna.”

A nő azt mondta, hogy miután nem kapott választ, a főnökével megbeszélte, hogy nem fizet ki ismét több ezer forintot a koronavírus-tesztre, hanem a karantén letelte után visszamegy a virágboltba dolgozni. „A mai napig nem tudom, hogy mi történhetett a tesztemmel, hova és hogyan keveredhetett el.”

Az autós koronavírusos teszteléssel kapcsolatban a Facebook-oldalon vegyes vélemények szerepelnek. A többségében elégedett emberek mellett akadnak olyan is, akik a kifogásaiknak adtak hangot. Például expressz, 24 órán belül elkészülő tesztre fizetett be valaki, de egy hét múlva sem kapta meg az eredményt. Más valaki ugyan időpontra érkezett, de hosszú sorban állás után kerülhetett csak sorra.

A becsúszott hibákat orvosolják

A tesztállomást működtető cég vezérigazgatója, Pfeilmayer Dávid lapunknak elmondta, hogy akkor történhet csúszás, ha sok a pozitív teszt, mert azokat a labornak le kell ellenőriznie. „Az is előfordult, hogy valaki rossz e-mailt adott meg vagy, hogy eltévesztette a TAJ-számát, és emiatt nem kapta meg a teszt kiértékelését. Ha ez megtörténik, jelezni kell nekünk és a GDPR betartásával labor partnerünk megküldi, hogy mit mutatott ki a teszt.”

Hozzátette azt is, hogy hiba, például rossz mintavétel esetén, felajánlanak az érintettnek egy új vizsgálatot. „Ezt fenntartom annak a hölgynek is, aki nem kapta meg tőlünk az eredményt” – közölte a cégvezető. „Hamarosan lesz telefonos ügyfélszolgálatunk és az egyre több jelentkező miatt új autós tesztállomást nyitottuk Máriaremetén. Azért szeretik az emberek ezt a vizsgálati módot, mert nem kell kiszállniuk az autóból és így nagyon kicsi annak az esélye, hogy megfertőződnek.”

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?