Belföld, Hírek

Gulyás Gergely szerint eljárást kellene indíttatni az óvodák ellen, akik használják a Meseország mindenkié című mesekönyvet

Gulyás Gergely szerint eljárást kellene indíttatni az óvodák ellen, akik használják a Meseország mindenkié című mesekönyvet – válaszolta egy kérdésre a Kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

 

 




 

Három budai óvodában is bevezetik a Meseország mindenkié című, nagy port kavart mesekönyv oktatását. Ezt a könyvet darálta le nyilvánosság előtt Dúró Dóra, ami teljesen megosztotta a magyar társadalmat. Gulyás Gergelyt a Kormányinfón megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy óvodákban használják ezt a mesekönyvet?

„Egy érzékenyítő tréning jó dolog is lehet, azonban itt nem erről van szó” – kezdte véleménye kifejtését az ügyről Gulyás Gergely, hozzátéve: ez egy sokkal súlyosabb dolog, azt kellene megvizsgálni, hogy homos**xuális propaganda folytatható-e ilyen helyeken, és megnézni, fennáll-e a kiskorúak veszélyeztetése. Ha igen, az óvodák fenntartói ellen eljárást kell indítani – mondta.

Egy későbbi kérdésre válaszolva, arról esett szó, hogy szerinte mit jelent a homos**xuális propaganda, s hogy talán már a homos**xualitás szó említését is ennek kell tekinteni? Erre azt mondta Gulyás, el kell olvasni a mesekönyvet, és igen, azt jelenti. Magyarországon a homos**xualitás ügyében nem látni társadalmi problémákat, mindenki magánügye, hogyan éli magánéletet, de egy határt nem lehet átlépni: kiskorúaknak nem lehet homoszexuális propagandát terjeszteni. Majd ha felnő a gyerek, eldől, hogyan szeretne élni, de gyerekeknek homos**xuális propagandát terjeszteni teljességgel elfogadhatatlan és kimeríti a kiskorú veszélyeztetését.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?