Belföld

Hihetetlen videót mutatott Orbán Viktor: Így néz ki most a vörösiszap-katasztrófa helyszíne

Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt napra pontosan 10 évvel ezelőtt történt a súlyos vörösiszap-katasztrófa, melynek során tíz ember vesztette életét, 150-en megsérültek és megszámlálhatatlan élet ment tönkre.

 

 

 




 

Mint ismert 2010. október 4-én 12 óra 5 perckor a MAL Zrt. ajkai zagytározójának északnyugati sarka elkezdett leomlani, és pár perccel később már megállíthatatlanul ömlött a vörösiszap Kolontár és Devecser felé. Volt, ahol az szennyező árhullám két méter magasra csapott fel, embereket, járműveket elsodorva.

A tragédia helyszínén készült sokkoló fotóinkat itt nézheti meg: Földi pokol, vörösre festve: tíz éve a Blikk fotósai az elsők között értek az iszapkatasztrófa helyszínére

A katasztrófáról ma reggel a Kossuth rádió műsorában Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett, aki elmonda: nem hagyták magukra az ott élőket, segítettek nekik, újjáépítették az egész környéket, a helyreállítás pedig a magyar nemzet összetartozását, nagyságát, az összefogás erejét mutatja. „Ez egy komoly próbatétel volt mindannyiunknak” – mondta, rámutatva: nagyon kevésen múlt, hogy nem több százan vagy több ezren haltak meg a katasztrófában.



Vörösiszap-katasztrófa. Akkor és most // Red sludge disaster. Then and now

Vörösiszap-katasztrófa. Akkor és most // Red sludge disaster. Then and now

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. október 4., vasárnap

A miniszterelnök ezt követően a közösségi oldalán is közzétett egy videót, amelyen jól látható, hogyan nézett ki a tragédia helyszíne tíz évvel ezelőtt és milyen állapotban van most.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?