Belföld

Dúró Dóra könyvdarálós botránya után utcára vonult a Mi Hazánk Mozgalom – Helyszíni fotók a tüntetésről

Kezdetét vette a Mi Hazánk mozgalom tüntetése az úgynevezett “LMBTQ-propaganda” ellen. A radikális párt hívei annak a Labrisz egyesületnek címe előtt gyűltek össze, amely kiadta a Dúró Dóra által ledarált mesekönyvet.

 

 

 




 

A demonstráción megjelent alig több mint száz embernek Dúró Dóra visszatérően „aberráltatokról” beszélt, és arról, hogy az “érzékenyítő” könyveket be kell tiltani. Mindeközben a háttérben nemzeti rock helyett Cher szólt, aki egyébként épp néhány hete támogatta 2 millió dollárral az amerikai LMBTQ-közösséget.

Ugrás a képekre

A tüntetés helyszínén, a Bródy Sándor utca és Szentkirályi utca sarkán több helyen az ellentüntetők feliratai olvashatók: “love is love”, “a szeretet soha el nem múlik”.

A Lovas István munkásságanak továbbvivőjeként felkonferált Szakács Árpád publicista sakálnak nevezte az LMBTQ-aktivistákat, akik szerinte a családokat támadják.

Az újságíró többször megismételte kedvenc szófordulatát: “ezek ugyanazok”. Szerinte a liberalizmus, a kommunizmus és a nácizmus ugyanaz. Arra kéri az embereket, tűzzék ki minél több helyen az “LMBTQ-mentes övezetek” zászlaját, utalva a lengyel ultrakonzervatívok akciójára.

Beszéde végén “agyhalottak és ébredők” harcáról beszélt, és szellemi háborút vizionált.

A Mi Hazánk elnöke párhuzamot vont a koronavírus és az “LMBTQ-vírus” között, bár szerinte utóbbi a veszélyesebb.

A melegaktivistákat nemes egyszerűséggel nyomorultaknak nevezte, magukat pedig normálisnak.

A beszédek visszatérő eleme, hogy állítólag “halálosan” megfenyegették Dúró Dórát, akiket a pártelnök a “cigánybűnözőkhöz” hasonlított. Toroczkai úgy érzi, az LMBTQ terrorizálja a társadalmat, és ő is háborús retorikával beszélt az ideológiai szembenállásról.

Toroczkai még az európai (szélső)jobboldalt is bírálta, ugyanis “buzitagozatuk” van.

Az alig több mint 1 órás rendezvény negyed ötkor véget ért.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?