Celeb / Híresség

Sztárok, akikről nem gondoltad volna, hogy milyen súlyos betegségben szenvednek

Hírnév, pénz és csillogás. Mindenki ezt gondolja a hírességekről. Egyesek bálványozzák őket. Pedig ők is törékenyek. Ugyanúgy emberek. A testük nem különbözik semmiben a miénktől, ezáltal ők ugyanúgy ki vannak téve a betegségeknek, mint mi. Azt is túlzás feltételezni, hogy pénzzel mindent el lehet intézni. Az élet nem válogat és vannak olyan betegségek, melyekre a pénz nem gyógyír. Gondoljunk csak a nemrég elhunyt Marvel sztárra Chadwick Boseman-ra. A rák nem válogat, hiába van pénzed… Mutatunk nektek pár hírességet, akik komoly betegséggel küzdenek.

 

 

 

Lady Gaga – Fibromyalgia

Álomhangú énekesnő, akinek a színészkedés sem jelentett problémát. Több divatcég is a kegyeiért ugrál. A lemezei toplistások és mégsem lehet minden tökéletes. A hölgynek egy meglehetősen különleges és fájdalmas betegsége van. A Fibromyalgia az egész testre kihat. Extrém fáradtságot, izommerevséget és borzasztó fájdalmakat okoz a beteg szervezetében. Gyógymód nem létezik rá. Különböző gyógyszerekkel lehet enyhíteni a tüneteit. Betegségéről a róla készült dokumentumban vallott a szupersztár. Állítása szerint borzasztó kemény az élete. Rengeteg kezelésre és gyógyszerre van szüksége, továbbá az infraszaunát érzi még hatásosnak.

Sia – EDS szindróma

Ausztrál popsztár. Különleges megjelenése mindig felkelti az emberek figyelmét. Azt viszont senki nem tudta róla, hogy EDS szindrómával küzd. Egy Twitter bejegyzésben osztotta meg a rajongóival, hogy betegségben szenved. Ez az EDS szindróma (Ehlers-Danlos-szindróma) krónikus fájdalmakkal és extrém fáradtsággal jár. A probléma mögött a kötőszövetben lévő kollagén meghibásodása vagy csökkenése áll. A betegségnek 13 típusa van, de gyógymód egyikre sincs. Meghökkentő volt egy ilyen szintű felvállalás egy olyan embertől, aki még az arcát is takargatja.

Selena Gomez – Lupus

Selena Gomez-t sem kell senkinek bemutatni. Amerikai színésznő és énekesnő. A hölgyet 2015-ben diganosztizálták lupusszal. Ez egy krónikus autoimmun-betegség. Az énekesnő vese működése olyannyira leromlott, hogy számára csak a vese átültetés lehetett kiút. Legjobb barátnője Francia Raisa ajánlotta fel a szervét a sztárnak. A sztár a gyógyulást követően könnyek között hálálkodott egy beszédében. Ellenben az a hír járja, hogy már szóba sem állnak egymással a barátnőjével, aki ugyanis nem nézte jó szemmel, hogy Selena a gyógyulást követően ismét az alkoholhoz nyúlt. Kár lenne elpocsékolni azt a vesét…


Avril Lavigne – Lyme-kór

A fiatal énekesnő az egyik legismertebb Lyme-kórban szenvedő beteg. Ezt a betegséget alapvetően a kullancsok terjesztik. A hölgy is így kapta el a fertőzést még 2014-ben. Nyolc hónapra rá diagnosztizálták nála a Lyme-kórt, de ekkora az énekesnő már rendkívül rossz állapotba került. Le kellett mondania a koncertjeit és öt teljes évre eltűnt a rivaldafényből, melyből fél évet az ágyban töltött. A kezelések hatására állapota lassan javulni kezdett és újult erővel folytathatta a turnézást.

Billie Eilish – Tourette szindróma

Nagyon fiatal sztár, aki már 11 évesen saját dalokat írt és énekelt. Azt azonban sokan nem tudják róla, hogy nagyon súlyos genetikai betegségben szenved. Gyermekkora óta tud a Tourette-szindrómájáról. Ez egy idegrendszeri alapú kényszerbetegség. Akaratlan mozgások, káromkodásokban tör ki az ember tőle. Ezt nevezik “tikkelésnek”. Sok esetben ez a betegség egy rendkívüli művészi tehetséggel jár kéz a kézben.

A videón jól láthatóak a betegség tünetei.

Kim Karashian – Pikkelysömör

2010-ben diagnosztizálták a sztárnál a pikkelysömört. Ez egy örökletes, gyógyíthatatlan bőrbetegség, melynek kialakulásához sok tényező vezet. A kór alakulhat ki lelki eredetű gondok miatt is. Vélhetőleg édesanyjától örökölte a sztár. Elsősorban a lábán és az arcán lehet felfedezni a betegség nyomait.

 

 

 

 

 

 

Michael J. Fox – Parkinson-kór

A színész 1998-ban beszélt először betegségéről. A Parkinson-kór befolyásolja a beszédet és az izomműködést is. Általában izomrángással jár. A színész aktívan részt vesz kutatásokban. Adományokkal segíti az orvosokat a gyógymód megtalálásában. Michael J. Fox alapítványa már több mint, 800 millió dollárt fektetett a kór legyőzésének kutatásában.

Lang Györgyi – Szklerózis multiplex

A Pa-dö-dö zenekar egyik tagja évtizedek óta küzd ezzel a betegséggel. Ez a kór a központi idegrendszer egy gyulladásos megbetegedése. Tünetei már a hetvenes években kezdődtek. Mára annyira leromlott az állapota, hogy csak tolószékben képes közlekedni. Ettől függetlenül nem veszített jó kedvéből és humorából. Szteroidos kezelésnek köszönhetően tünetmentes az állapota.

Erős Antónia – Cukorbetegség

A híradóból ismerhetjük a hölgyet. Hirtelen fogyott sokat, majd fáradékonyságra és krónikus szomjúságra panaszkodott. A háziorvosa fedte fel a problémát. Egy cukorbeteg ember is élhet teljes életet. Kis odafigyelésre van szükség. Antónia is létrehozott egy alapítványt, ami a cukorbeteg embereken segít.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?