Belföld, Hírek

Dózsa György úti tragédia: ezt mondta M. Richárd a bíróságon az utolsó szó jogán

Letöltendő börtönt kért az ügyészség M. Richárdra, a Dózsa György úti halálos közúti baleset tegnapi tárgyalásán. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon tegnap iratismertetéssel és perbeszédekkel folytatódott a büntetőper tárgyalása. A balesetben érintett másik sofőrre felfüggesztett fogházat kértek.

 

 

 




 

A baleset 2017 május 15-én történt. A vád szerint M. Richárd vezetői engedély nélkül a megengedett 50 km/órát jelentősen meghaladó, 135–140 km/óra sebességgel közlekedett a Dózsa György úton a Kassák Lajos utca irányába. Ekkor érkezett a kereszteződésbe a 47 éves N. József, aki szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a nagy sebességgel érkező sofőr elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A két kocsi olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára, ahol elütött három gyalogost. A kanyarodó jármű két utasa meghalt, három gyalogos könnyebben sérült meg. M. Richárd megúszta a balesetet könnyebb sérülésekkel. A tárgyalásról a 24.hu számolt be.

A Dózsa György úton 2017. május 15-én történt a tragédia /Fotó: Blikk

 

 

 

Bár M. Richárd kábítószert fogyasztott, a szakértők szerint ez nem volt hatással a vezetési képességére. Az ügyész a perbeszédében kitért az M. Richárd elmeállapotát firtató megállapításokra is. Mint mondta, az, hogy valaki személyiségzavarban szenved, nem jelenti azt, hogy ne lenne beszámítható. A perbeszéde végén az ügyész letöltendő börtönt kért M. Richárdra halálos közúti baleset gondatlan okozása és más bűncselekmények miatt, azzal, hogy véglegesen tiltsák el a vezetéstől. Súlyosító körülményként említette a férfi büntetett előéletét, s azt, hogy vezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedett.

Ide tartozó hír, hogy az ügyészség még a per elején 7 év 2 hónapot kért M. Richárdra arra az esetre, ha az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét, illetve lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Az 24. hu tudósítása szerint M. Richárd az utolsó szó jogán azt mondta, soha nem állt szándékában kivonni magát a felelősség alól. Elismerte, hogy gyorsan hajtott, valamint sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Mindenki engem tart rossznak, mindenki azt hiszi, én vagyok a legrosszabb ember a világon. Nincs ezzel semmi bajom, mert biztos, hogy csináltam sok csúnya dolgot az életem során. Ebben az esetben viszont szó sem volt szándékosságról, rosszul döntöttem és rosszul választottam meg a sebességet. És rosszul döntöttem akkor is, amikor jogosítvány nélkül ültem az autóba.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?