Belföld, Hírek

Ismerőse kisfiát akarta lenyűgözni, gépfegyverrel lövöldözött az erkélyen egy férfi Budakalászon

Sajátos módját választotta a szórakozásnak egy férfi Budakalászon, akinek most a rendőrségen kell felelnie tettéért.

 

 

 




 

Hétvégi programként indult útnak egy férfi az ismerőséhez, akinél – némi alkohol elfogyasztását követően – a katonai emlékekről kezdtek nosztalgiázni. Így került szóba a fegyverek témaköre is, és talán ennek okán gondolhatta úgy a férfi, hogy vendéglátója kiskorú gyermekének jó ötlet lehet bemutatót tartani az ott található Airsoft gépfegyverrel.

A tárban mintegy 500 műanyag lövedék volt, amelynek közel fele a szemközti ház postaládájára zúdult, ezt követően pedig egy parkoló autó hátsó szélvédője került a célkeresztbe. A móka nem tartott sokáig, mivel három találat után reccsent a szélvédő, így a rögtönzött katonai bemutatónak is vége szakadt.

Másnap reggel a kocsi tulajdonosa nem volt túl boldog, így értesítette a hatóságokat is, akik – a nyomrögzítést és a tanúk meghallgatását követően – előállították a vétkest – számol be az esetről a rendőrség hivatalos oldala.

A gyanúsított – ahogy a rendőrség fogalmaz – „kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint csak szórakozásból adta le a több száz célzott lövést, arra pedig gondosan ügyelt, hogy senkit ne sebesítsen meg. Tettét azóta megbánta és vállalta a kár megtérítését”.

A 40 éves férfivel szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?