Belföld, Hírek

Hétfőn születik döntés: ilyen bírságra számíthatnak majd azok, akik nem hajlandóak maszkot viselni

A héten szigorító intézkedéseket hozott a BKK a járataikon történő maszkviseléssel kapcsolatban. 8000 forintra – a pótdíj összegére – büntethető az az utas, aki nem visel orrot és szájat eltakaró maszkot vagy sálat utazás közben, őt az ellenőrök le is szállíthatják a járműről.

 

 

 




 

Ezen az intézkedésen felül a főpolgármester összehívta hétfőre a Fővárosi Közgyűlést, amelyen a napirendi pontok között szerepel, hogy a mozikban és színházakban, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, továbbá a piacokon, boltokban,a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata – derül ki a Fővárosi Önkormányzat közleményéből.

A javaslat szerint, ha ezekben az intézményekben, helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható. A tulajdonos pedig 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot kaphat.

A közigazgatási bírságot Budapest főjegyzője bejelentés és ellenőrzés alapján, a helyszíni bírságot a közterületfelügyelet munkatársai szabhatják ki. Ha a közgyűlés elfogadja a főpolgármester javaslatait, akkor a bírságolási szabályok már jövő hét péntektől életbe léphetnek.

A BKK járatain a pótdíj mértékével történő büntetés már érvényben van. A Fővárosi Önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a nem megfelelő maszkviselés, vagyis például az orr szabadon hagyása is a szabályok megszegésének minősül.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?