Hírek, Külföld

8 éves kislányának áldás volt a halál – mondta zokogva az apa, aki szerint túszként sokkal rosszabb várt volna rá Gázában

Az Írországból származó férfi kislányát egy kibucban ölték meg. Két nap után tudta meg, hogy Emilyt kivégezték, és nem hurcolták el Gázába. Szerinte ott élete hátralévő részének minden perce rettegésben telt volna.

 

 

 

Az Írországból származó Thomas Handet és Emilyt még akkor választották el egymástól, amikor szombat reggel a palesztin szélsőségesek megrohamoztak több kibucot. A gyerek egy barátnője családjánál töltötte az éjszakát. Apja csak két nappal később tudta meg, hogy a fegyveresek megölték kislányát.

Az apa egy drámai interjúban a CNN-nek arról beszélt, szerinte jobb, hogy a kislányát meggyilkolták, mintha túszul ejtették volna, mert azt senkinek nem kívánja, ami Gázában vár a túszokra.

A kislány szerinte étlen-szomjan, egy sötét szobában másokkal összezsúfolva, rettegve töltötte volna élete hátralévő részének minden percét. Ez pedig a férfi szerint akár éveket is jelenthetett volna.

„Tehát a halál egy áldás, igazi áldás” – mondta a riporternek könnyek között Thomas Hand. A drámai beszélgetést itt lehet megnézni. A megtört apa 2:10-től szerepel az összeállításban:


A Hamász fegyveresei szombat reggel megközelítőleg 150 embert hurcoltak el Gázába.

Izrael teljes blokádot hirdetett, amíg nem engedik szabadon őket, leállították az ott élő több mint 2 millió palesztin áram- és vízellátását is. Ez az ENSZ szerint humanitárius katasztrófával fenyeget. A kórházak generátoraiból is napokon belül elfogyhat az üzemanyag.

A Hamász a túszok életéért cserébe az izraeli megtorló akciók felfüggesztését követeli. Szakértők szerint közben minden jel arra utal, hogy a zsidó állam szárazföldi akciót készít elő, és ha hadsereg hamarosan behatolhat Gázába.
forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?