Celeb / Híresség

Járni is alig bírt, az egész szervezete felmondta a szolgálatot: hat napra intenzív osztályra került Gáspár Zsolti

A hasnyálmirigy-gyulladás miatt kórházban töltött napok után nem csak az étrendjét, de az életfelfogását is megváltoztatta Gáspár Zsolti.

 

 

 

 




 

Sokan nem is gondolnák, ám évek óta vegetáriánus Gáspár Zsolti! A nagydumás Gáspár fivér, aki nemrégiben színészként is kipróbálhatta magát, egy durva betegség után döntött úgy, felhagy a húsételekkel.

Pedig a juhászként is dolgozó Zsolti korábban húst hússal evett, ez is vezetett a bajhoz.

„A sok koszos, piszkos, szenny kaja teljesen betett nekem. Két pofára zabáltam a tüdőt, vesét, májat, szívet, gyomrot, igazából mindent megettem, ami elém került, és ennek súlyos következményei lettek” – kezdte a Borsnak Győző öccse, aki egy idő után belebetegedett a nem túl következetes étrendjébe.

„Fáradékony voltam, semmi erőm nem volt, nem bírtam rendesen menni és fogni, a cipőmet sem tudtam bekötni, ráadásul köszvényes is lettem. Kiderült, az egész szervezetem gyulladásban van, mert annyi belsőséget ettem, hogy már nem bírta feldolgozni a szervezetem.”

Hasnyálmirigy-gyulladás miatt hat napot töltött intenzív osztályon, ahol az orvos közölte vele: akár az életébe is kerülhet, ha tovább folytatja ezeknek az ételeknek a fogyasztását. Zsolti persze, azonnal döntött, és bár eleinte maga sem hitt benne, hogy működhet a húsmentes táplálkozás, azóta is sikeresen gyakorolja az önmegtartóztatást.

 

 

„Öt és fél éve teljesen megborult az étkezés a családunkban. A gyerkőcök csak csirkét esznek, én pedig teljes mértékben vegetáriánus lettem. Nem eszek se halat, se felvágottat, csak sajtot és tésztát” – büszkélkedett a férfi, aki már nem is tudna állatot ölni, ahogy azt korábban tette.

„Az állatok nekem a rokonaim. Többet beszélgetek velük, mint a családommal. Nincs szívem feldolgozni őket. Csak beszélgetek velük, simogatom őket, sőt, gyakran velük is alszom, ha az asszony ki­pakol otthonról.”

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?