Celeb / Híresség, Film

14 mellékszereplő a „Jóbarátokból”, akiknek a karakterei mély nyomot hagytak a sorozatban

A Jóbarátok legelső epizódja óta majdnem 26 év telt el, ami nem kevés idő, főleg úgy, hogy mind a mai napig leadják a sorozatot a Viasat 3-on illetve Viasat 6-on. A sorozatot olyan tökéletesen készítették el, hogy még a mai fiatalok is képesek azokon a vicceken, poénokon nevetni, amik a 90-es években voltak nagyon népszerűek. Ehhez persze az is kellett, hogy a sorozatban szereplő színészek tökéletesen alakítsák a karakterüket. Mindenki egy óriási változáson esett át a legelső és a legutolsó rész között, például Monica egy megszeppent fiatal leányzó volt, ám a végén olyan volt mint egy katonatiszt. Rachel az ügyetlen, semmihez sem értő, apuci pici lányából sikeres nő lett, hisz tagja lett a Ralph Lauren csoportnak. Ennyi előnye származott abból, hogy folyamatosan bújta a divatlapokat. Viszont a főszereplőkön kívül akadtak még olyan mellékszereplők, akiknek nagy szerepe volt a sztori alakulásában, ám róluk már sokkal kevesebb szó esik. A mai cikkünkben őket hoztuk el, illetve bemutatjuk mennyit változtak a sorozatban való feltűnésük óta.

 

 

 

1, Jane Sibbett – Carol Willick

Kétségtelen, hogy legismertebb karaktere Carol volt, aki Ross első feleségét játszotta, de kiderült róla, hogy saját neméhez vonzódik. Csavar a sztoriban, hogy addigra már Ross gyermekét várta. Visszatérő karakter, de nem szerepel az összes részben. Kolléganőjével Jessica-val (Susan) még mindig jó viszonyt ápol, van, hogy együtt adnak online jógaoktatást.

2, Jessica Hecht – Susan Bunch

Carol és Susan egymásba szeretnek és együtt nevelik Ross és Carol közös fiát Bent. A Jóbarátok rajongói nagyon szeretik a párt, és amiatt is örülnek, mert így Ross és Rachel egymásra találhattak. Ha Carol nem találkozik Susannal, akkor Rossal még mindig együtt lennének. Jessica a sorozat után is folytatta színészi karrierjét. Olyan filmekben és sorozatokban tűnt fel, mint a “Breaking Bad – Totál szívás”, “Felejtés”, “Államtrükkök”, “Esküdt ellenségek”. A Breaking Badben azért olyan nehéz felismerni, mert nem olyan loknis és hullámos a haja, mint a Jóbarátokban volt.

3, Cole Sprouse – Ben Geller

Bizony a kis Ben is felcseperedett, akit Cole Sprouse játszott. Ben jó pár csínyt eltanult “Rachel nénitől”, amit édesapján kamatoztatott is. Ross megpróbálta elmagyarázni neki, hogy mi a különbség a Karácsony és a Hanuka között. Azóta ő is és ikertestvére is, Dylan játszott már pár filmben és sorozatban. Ilyen volt például “Zack és Cody élete”, “Apafej”, “Riverdale”, “Két lépés távolság”.



4, James Michael Tyler – Gunther

Gunther egy vissza-visszatérő karakter, aki fülig szerelmes Rachelbe, de soha nem vallja be neki érzéseit. Annyira szereti a lányt, hogy a kedvéért még egy vad macskát is örökbe fogad, hátha így bizonyítja neki mennyire szereti. A másik amit megtesz érte, hogy Ross összes régi bútorát megvásárolja, mert Emily nem bírja elviselni, hogy azoknak bármiféle köze lehet Rachelhez.

James a valóságban is dolgozott kávézóban és azért választották ki erre a szerepre, mert ő volt az egyedüli aki képes volt kezelni a kávéfőzőt. Ami a színészi karrierjét illeti, csak néhány filmben játszott, viszont olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Wil Wheaton, Steve Valentine, Melanie Lynskey (Rose, a Két pasi meg egy kicsiből)

5, Maggie Wheeler – Janice

“Oh, te jó ég!” – hangzik el az ikonikus mondat Janice szájából ahányszor csak ledöbben. Hangja rendkívül zavarja a körülötte lévőket és a Jóbarátok egyik legkarizmatikusabb szereplője. Mind szerepe, mind nevetése a sorozat egy pótolhatatlan része, ami már teljesen hozzánőtt a színésznőhöz.

Több filmben és sorozatban is feltűnt a Jóbarátok után, például az “Anyád-apád idejöjjön!-ben” az “Ellen-ben”, de többször kölcsönözte hangját olyan animációs filmeknek, mint a “Barbie és a hattyúk tava”, “Addams family – A galád család”, “Silverhawks”, “Igazság ligája”, “Alsógatyás kapitány fergeteges kalandjai”. A zeneipar sincs tőle távol, ugyanis jelenleg a Los Angeles-i kórus, a The Golden Bridge Choir vezetője.

6, Mitchell Whitfield – Barry

Barry volt az a férfi, akit Rachel otthagyott az oltárnál a legelső részben. Kétségtelen, hogy kezdetben elég nagy szerepe van a sorozatban, de az első évad után szépen eltűnik. Néha-néha azonban feltűnik, de nem marad sokáig, mert már a következő részben teljesen más történik. Akkor láthatjuk újra mikor Rachel koszorúslányát Mindyt veszi feleségül, ahol maga Rachel a koszorúslány. Szép kis este kerekedik, de Rachel ezt is megoldja.

A Jóbarátok mellett olyan filmekben szerepelt, mint a “Vinny, az 1ügyű”, “Kié a csúnyább?”,”Túsznász”, “Bilko főtörzs”…stb. A színészkedés mellett hangot is kölcsönöz olyan animációs filmeknek, mint a “Vampirina”, “Zöld lámpás: Smaragd lovagok”, “W.I.T.C.H.”, “TMNT – Tini nindzsa teknőcök”.

7, Cosimo Fusco – Paolo

Cosimo játszotta a jóképű olasz pasit, Paolot, akivel Rachel egy áramkimaradásos estén találkozott. A két fiatal között tökéletesen működött a kémia és egy ideig egy párt is alkottak, ami nagyon bosszantotta Rosst. Cosimo valójában Rómában él, és tökéletesen beszél angolul, ellentétben karakterével, aki egy mukkot sem tudott. Olyan filmekben szerepelt, mint az “Angyalok és démonok”, “Az ember, aki feltalálta a karácsonyt”, “Coco Chanel”, “Tolvajtempó”.

8, Larry Hankin – Mr. Heckles

A színészet mellett, sok más dologgal is foglalkozik, például írással, kipróbálta magát producerként, rendezőként és énekesként is. A fura alsó szomszéd, aki mindig azzal vádolja a felette lakó Rachelt és Monicat, hogy hangosan járnak a lakásban, mindig megpróbál valami miatt panaszt tenni. Se kutyája, se macskája, ezért a lányokra hagyja minden ingóságát, ami lakásában van. A hírnevet a Jóbarátok sorozat hozta meg neki, de előtte olyan filmekben játszott mint a “Reszkessetek betörők!”, “Billy Madison – A dilidiák”, “Szökés Alcatrazból”, “Repülők, vonatok, automobilok”. 2008-ban feltűnt a “Breaking Bad – Totál szívás” című sorozatban.

9, Mike Hagerty – Mr. Treeger

Mike Hagerty játszotta a ház mindenesét, Mr. Treeger-t, akit csak néhány rész erejéig lehetett látni a sorozatban. A Jóbarátokon kívül olyan filmekben tűnt fel, mint a “Féktelenül 2. – Teljes gőzzel”, “Elbaltázott nászéjszaka”, “Szórd a pénzt és fuss!”, “KicsiKÉM – Austin Powers 2.”, “Törtetők”, “Született feleségek”,”Glee – Sztárok leszünk”…stb.

10, Tom Selleck – Richard Burke

Tom egy nagyon híres színész, aki a Magnum című sorozatnak köszönheti hírnevét. Több sikerfilmben és sorozatban dolgozott már, köztük a Jóbarátokban, amiben Richardot alakította, Monica szerelmét. A doki és a fiatal lány egymásba szerettek és szerelmük nagyon virágzó volt addig, míg ki nem derült, hogy Richard már nem akar több gyereket. Monica nem tehetett mást szakított vele, és próbálta feldolgozni a fájdalmat. Richard akkor akart volna Monicaval megállapodni, mikor kiderült, hogy ő már Chandlerbe szerelmes. Megoszlanak a vélemények a rajongók között, mert van aki azt mondja Richarddal kellett volna maradnia, van aki pedig azt, hogy jó, hogy Chandlerrel jött össze.

11, Helen Baxendale – Emily Waltham

Helen ugyanolyan brit származású, mint karaktere Emily. Ross Londonban vette feleségül, holott Rachelbe volt szerelmes, és az esküvőn ez bizony ki is derült. Ross véletlenül rossz nevet mondott, és ez rá is nyomta a bélyeget a későbbi házasságra. Hiába akarta helyrehozni Emily már nem bízott benne és olyan ultimátumokat adott neki, ami egyszerűen nevetséges volt. Olyan filmekben szerepelt, mint az “Anonymus”, “The investigator”, “Bolse Vita”, “Ártatlan bűnöző”, ám nem tartott ki a színészkedés mellett inkább családjára összpontosított.

 

 

 

 

12, Steven Eckholdt – Mark Robinson

Mark egy nagyon fontos karakter a sorozatban még akkor is, ha nem szerepel benne túlságosan sokáig azért, mert ő az, aki olyan munkát ajánl a Bloomindale-nél Rachelnek, amit valóban nagyon szeret és örömmel csinál. Ő a fő oka annak, hogy Ross és Rachel szakítanak. A sorozat vége felé is feltűnik, amikor újabb munkalehetőséget kínál Rachelnek Párizsban, ami megint problémákat generál Ross és közte. Steven egyébként olyan filmekben is szerepelt, mint a “Házitündér varázsszóra”, “Karácsonyi kavarodás”, “Megtartani mindenáron”, “Ki a télapó?”, “Üzenet a palackban” és még sorolhatnánk.

13, Tate Donovan – Joshua Bergin

Jennifer Aniston és Tate Donovan a valóságban egy párt alkottak, de pont akkor szakítottak egymással, mikor együtt forgattak a Jóbarátokban. Gondoljatok bele mennyire kellemetlen lehetett együtt dolgozni még jó pár napon esetleg hónapon át. Viszont ebből is látszik, hogy mennyire profik.

14, Elle Macpherson – Janine Lecroix

Joey nem volt sokszor szerelmes, mert csak jöttek-mentek nála a nők. Viszont azon kevés alkalmakkor mikor Amor nyila eltalálta őt, pont Janinebe szeretett bele. Egy ideig Joey lakótársa volt, miután Chandler és Monica összejöttek. Kapcsolatuk nem tartott sokáig mert a lány nem jött ki a legjobb barátaival, így mennie kellett. Elle ugyanúgy ausztrál származású, mint karaktere, és nemzetközileg elismert szupermodell. Idén márciusban tölti be 56. életévét, de ugyanolyan szép, mint régen.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?