Életmód, Érdekes

Mit csinálnak a magyarok a legdrágább luxusutakon? Idegenvezetők mondák el a titkokat

A drága luxusutazások világa sokak számára nehezen elképzelhető.

 

 

 

 
 

Az incentive utak világát kevesen ismerik igazán. Ezeket a drága luxusutazásokat legfőképpen nagyvállalatok ösztönzés vagy jutalom céljából rendelik meg az erre szakosodott utazási irodáktól, sokszor magasan képzett, sikeres vendégek, felső vezetők, üzleti partnerek, politikusok számára. 

Az talán senkinek nem meglepő, hogy a számolatlan pénzszórás az utazások szerves része, ám a meghívottakon kívül talán csak a szervezők és az idegenvezetők vannak tisztában azzal, valójában mi történik az eseményeken. Néhány szókimondó idegenvezető a szaftos részletekbe is beavatja az olvasókat Kordos Szabolcs Turista from Hungary című könyvének bővített kiadásában.

Két nap után jön a lealjasodás?

– Két napig bírják tartani magukat. Utána az esetek többségében csúnyán kivetkőznek normális, nyakkendős mivoltukból. Valahol érthető: itt mindent a cég fizet, hektoliterszám nyelik a piát, a csapat kemény magja egy pillanatra sem józanodik ki – mondta el Glória, egy elit utakat szervező utazási iroda idegenvezetője. 

részeg-férfi-hotel-bár

Az idegenvezetők az utakon szoros kapcsolatban állnak az utazókkal, velük egy hotelben szállnak meg, a napi programjuk közösen zajlik, néhány nap után már teljesen a bizalmukba fogadják őket a vendégek, az alkohol hatására pedig legvadabb vágyaikat is előadják nekik, így gyakran kérik meg őket prostituáltak szerzésére is.

 

 

 

 

Prostituáltak, vad kalandok és a valóság

Az idegenvezetőnő elmondta, a tisztán férficsoportoknál általában a harmadik napon merül fel az igény, hogy elmenjenek egy kuplerájba. Akadt olyan kellemetlen helyzet, amikor neki kellett tolmácsolnia a lányok és a vezetők között az árakat, de volt, hogy a házhoz hívott örömlány beszerzésében is segített. Azt azért még hozzátette, a legtöbb esetben a magyar férfiaknak csak a szája nagy, amikor egzotikus, vad kalandra vágynak egy távoli ország kuplerájában – a tettek mezejére már kevesen lépnek.

nightclub-tancosno-sztriptiz-prostitualt

A gondtalan programoknak és a számolatlan pénzszórásnak is van határa, egy idő után a csapatban egyre több konfliktus születik, elkezdődik a furkálódás. Egy jó cég ezt az időpontot nem várja meg. A megkérdezett Glória szerint ez nagyjából tizenkét nap, amelynél nem érdemes hosszabb utat szervezni.

Teljesíthetetlen kérések az utakon

– Amikor nagy VIP-csoportot visz az ember, akkor fel kell készülnie arra, hogy a vele tartó felső vezetőknek talán tíz-húsz éve nem mert senki ellentmondani. (…) Ha azt érzik, hogy nem ők irányítják az eseményeket, felháborodnak – mesélte el az idegenvezető. Hozzátette, a teljesíthetetlen igények, a panaszok és a szájhúzások mindennaposak, akad, aki a kínai negyedben rántott húsért veri az asztalt, mások a méregdrága borokat is lefitymálják, vagy éktelen haragra gerjednek, ha a legdrágább whisky kiválasztásakor a pincér merészel az idegenvezetővel egyeztetni.

Orsi, egy másik idegenvezetőnő járt már egyéni utazáson is, amelynél a gazdag férj a feleségéhez kérte fel kísérőnek, állva minden költségét, de jómódú turistacsoportokat is gyakran vezet Dubajban. Gavallérság helyett gyakran kicsinyességgel találkozik. Akadt, amikor a csoport kérésére nagy nehézségek árán az ötcsillagos szálloda árait alkudta le, majd kiderült, a vendégek otthon Rolls-Royce-szal furikáznak. De a luxuscikkek lefitymálásában is része van szinte minden útján.

 

 
 

 

Rongyrázás a köbön

A Burj-al-arab szállodában elfogyasztott vacsora után a bevásárlóközpontban sétálva sokan lekicsinylően beszéltek a kínálatról, mondván, a luxusmárkák egy része akár Budapest belvárosában, az Andrássy úton is elérhető. A felvágási verseny is rendszeres szerinte, volt, aki Ferrari-szalonba vitette el magát szimpla nézelődés gyanánt, más a Bentley-ket nézegette meg, gondosan ügyelve arra, hogy minden utastársa tudjon az időtöltéséről.

Az előbbi idegenvezető, Glória gyakran egy kis cselt is bevet az utasok szórakoztatása és felcsigázása érdekében: előfordul, hogy illegálisként harangoz be olyan programokat, amelyek az adott országban valójában nem törvénytelenek. A magyarok azonnal ugrottak akkor is, amikor egy kígyótelepen kígyóvér kóstolására nyílt lehetőségük.

– Meglepő volt, hogy a magyar csapat tagjai két pofára habzsolták a kígyót, és itták a vérét, egyedül én ropogtattam kekszet. Imádták ezt a programot, és odahaza is örömmel mesélték, hogy bevittem őket a tilosba – mesélte el a vicces sztorit Kordos Szabolcsnak.

 

 

 

 

 

A cikket a Femina készítette Kordos Szabolcs Turista from Hungary című kötete bővített, új kiadása alapján.

forrás: femina.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?