Belföld, Hírek, Internet

‘Facebook-harcosokat’ toboroz egy kormányközeli szervezet

Az Alapjogokért Központ szerint nem jó, hogy a médiában a baloldali és liberális értékek és vélemények vannak túlsúlyban.

 

 

 




 

Jobboldali Facebook-harcosok képzése a célja egy frissen alakult szervezetnek – számol be az RTL Klub Híradója.

A Megafon nevű szervezet ingyenes képzéseket hirdet azért, hogy a résztvevők jobb minőségű tartalmakkal és célzott hirdetésekkel jelenhessenek meg a közösségi oldalakon.

A szervezetet a kormányközeli Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója alapította, ám a híradónak úgy nyilatkozott: nincs közük a Fideszhez és egy fillér közpénzt sem fognak a képzésekhez felhasználni. A Fidesz hasznosnak és szükségesnek tartja a kezdeményezést.

A kormányközeli Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István szerint „a magyarok többsége jobboldali értékrendű, mégis a baloldali médiumoktól és megmondóemberektől hangos az online tér.”

Bár a videóban profi Facebook-harcosok képzését emlegetik, Kovács István szerint szó sincs kormánypárti trollhadsereg létrehozásáról.

Polyák Gábor médiajogász szerint egyértelmű a kapcsolat a kormánypárti üzenetek és a Megafon akciója között, aminek a fiatalok elérése a célja.

„Hiába van a Fidesz kezében rengeteg médium, az látszik, hogy a fiatalokat nem éri el. Tehát nincs olyan hatékony eszköze, amivel az első választókat, a 20-on éveseket meg tudná szólítani. Ez egy fontos beismerés” – mondja a szakember.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?