Belföld

Mészáros Lőrinc: „Ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más”

A milliárdos vállalkozó a Mészáros Alapítvány által támogatott fiataloknak beszélt a tanulásról, a sikerről és egy kicsit magáról is.

 

 

 




 

Idén negyedik alkalommal rendezett konferenciát a Mészáros Alapítvány az általuk támogatott főiskolásoknak és egyetemistáknak, amelyről a Pesti Srácok készített videóriportot.

A Mészáros Lőrinc és családja által létrehozott alapítvány – amelynek elnöke Mészárosné Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc felesége – már négy éve támogat Felcsút és környékén (Vál-völgyben) élő, felsőoktatásban tanuló fiatalokat annak reményében, hogy azok a megszerzett tudásukat és tapasztalatukat Magyarországon kamatoztatják majd tanulmányaik után. Idén 244 Vál-völgyi fiatalt támogatnak összesen 117 millió forinttal.

Az éves konferencián Mészáros Lőrinc eddig sosem mondott beszédet, most azonban ő maga szólt a támogatott egyetemistáknak, főiskolásoknak arról, mi kell a sikerhez. A beszédét a 444.hu szemlézte, cikkük alapján kiemeltünk néhány fontosabb mondatot az üzletembertől.

„Ahhoz, hogy sikeresek legyetek, ahhoz kevés az ösztöndíj. Azért nagyon sokat kell tenni. Elsősorban dolgozni kell mindig, folyamatosan. Munka, munka, munka. Mert a tanulás is munka, nem is kicsi. De a tanulással el tudjátok azt érni, hogy sikeresek legyetek. Persze ahhoz még nagyon sok utat meg kell tennetek. És nem lesz egyszerű, azért előre mondom” – kezdte Mészáros Lőrinc, majd azt mondta, mindig vannak akadályok és sikertelenségek, de lesznek sikerek is, és az az igazi, amikor az ember eléri a legnagyobb sikert az életében.

A vállalkozó ezután arra biztatta a fiatalokat, hogy érdemes az idősebbektől tanulni és tanácsot elfogadni, bár bevallotta, hogy ő sem tett mindig így.

 

 

 

„Én nem mondom, hogy minden tanácsot el kell fogadni, hiszen én se fogadtam el minden tanácsot az idősebbektől. Inkább csak meghallgattam őket, bevallom nektek, és ritkán alkalmaztam azt, amit kaptam tőlük. Mert azt gondolom, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ő mire képes, és mit tud tenni. Valaki egyáltalán a bátortalansága miatt nem tud az életbe sikert elérni. Úgyhogy ne legyetek bátortalanok, bátrak legyetek!” – mondta.

Ezután arról beszélt, hogy bátornak és vakmerőnek is kell lenni az életben ahhoz, hogy az ember sikeres legyen, és persze szerencse is kell ehhez. De az se rossz, „ha az embernek van olyan társa az életében, vagy összejön egy olyan társ, akivel ezeket az akadályokat közösen tudják venni”.

Mészáros Lőrinc végül magáról is mondott néhány gondolatot:

„Az életről sok mindent gondolok én jómagam is. Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok. Persze azért ehhez sokat kellett tenni, hogy sikeres legyen az ember. És nem úgy kell megélni, hogy ez egy felsőbbrendűséget okoz az embernek. Nem, ugyanolyan polgár vagyok, ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, azt gondolom. Az más kérdés, hogy jó érzés, ha az ember sikeres, és jól mennek a dolgai, de azt gondolom, azért ez kevés. Tehát az élet az nem csak erről szól.”

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?