Belföld, Hírek

Ekkora a baj? Mégis jönnek az amerikai csapatok Magyarországra, de mit fog ehhez szólni Putyin?

Amerikai sajtóértesülések szerint hamarosan Magyarországra is érkezik egy fegyveres kontingens az ukrán-orosz feszültség miatt.

 

 

200 katonát, valamint Stryker páncélozott harcjárműveket küld az Egyesült Államok Magyarországra az orosz háborús fenyegetés miatt, írja meg nem nevezett védelmi tisztviselőkre hivatkozva az NBC News. Az amerikai hírportál szerint a csapatokat az európai színtérről helyezik át hazánkba, és napokon belül megérkeznek – közölték.

A hír amúgy annak függvényében érdekes, hogy korábban a hazai vezetők arról beszéltek, Magyarországnak nincs szüksége külső csapatokra, hogy megvédje magát:

Vannak Magyarországon NATO-katonák, a Magyar Honvédség, amely NATO-egység. A Magyar Honvédség megfelelő állapotban van ahhoz, hogy megvédje az országot, tehát nincs szükség külső csapatokra

– nyilatkozta február elején Szijjártó Péter külügyminiszter. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka korábban szintén arról beszélt, hogy a honvédség képes szavatolni magyar emberek biztonságát.

Az amerikaiak érkezéséről szóló hír vélhetően összefüggésben lehet azzal, hogy Joe Biden amerikai elnök meggyőződése, Vlagyimir Putyin orosz elnök egy héten belül elrendeli az Ukrajna elleni támadást.

Hivatalos részről még nem érkezett sem megerősítés, sem pedig cáfolat az amerikai egységek érkeztéről.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?