Életmód, Érdekes

10 ingyenes dolog, amit bárki elvihet egy szállodából

Sokan érzünk arra késztetést, hogy minél több emléket vigyünk haza magunkkal a nyaralásról, és sokszor ebbe a szállodákban található tárgyak is beletartoznak. Alapvető esetben ezzel semmi baj sincs, a hotelekben és szállodákban tényleg számtalan olyan terméket találunk, melyek ingyenesek, és hogy azt most ott használjuk el vagy hazavisszük magunkkal, már senki nem fogja a szemünkre hányni. Nem árt azonban tisztázni, hogy mit szabad hazavinnünk magunkkal, és mit nem.

 

 

 

1 Fürdőszobai cikkek

llevar cosas de hoteles 1

Bátran hazavihetjük magunkkal a szállodákban kihelyezett apró kis samponokat és tusfürdőket, ezeket egyébként is csak néhány alkalomra tervezték, szóval ha nem visszük el magunkkal, miután megbontottuk, úgyis csak maximum kidobják majd őket.

2 Testápoló krémek

llevar cosas de hoteles 2

Sok szállodai szobában találhatunk kézfertőtlenítőt, kézkrémet vagy különféle testápoló szereket. Az ilyen dolgokat is gond nélkül elvihetjük magunkkal, már amennyiben azok apró, utazó kivitelben vannak. A falra szerelt automata kézfertőtlenítő-adagolót ne tépjük le és tegyük bele a bőröndbe.

3 Szájhigiéniai termékek

llevar cosas de hoteles 3

Ilyenekkel már ritkábban találkozni a hotelekben, de a drágább szállodákban eldobható fogkefével és fogkrémmel is várják a vendégeket. Ezeket szintén bátran elvihetjük magunkkal, és bármikor jól is tudnak jönni, ha magunkkal hordozzuk őket a táskánkban vagy a kocsinkban.


4 Borotvahab és borotvák

llevar cosas de hoteles 4

Az eldobható borotvák a szállodákban teljesen ingyenesek, és akár kérhetünk is még belőlük, hogyha nem lenne belőlük elég. Ennek megfelelően akár magunkkal is vihetjük őket távozáskor.

5 Tűk és cérnák

llevar cosas de hoteles 5

Egyes szállodákban ilyen kis varrókészleteket hagynak a vendégeknek arra az esetre, ha történne valami a ruhájukkal. Ezek is teljesen ingyenesek, és egy-egy kellemetlen baleset közben igazi életmentők lehetnek, úgyhogy erősen ajánlott távozáskor berakni a táskánkba, hiszen mindig jó, ha velünk van.

6 Lábápoló készlet

llevar cosas de hoteles 6

Egy másik olyan termék, amit bárki hazavihet magával. Senki nem fogja odaadni a használt sarokcsiszolódat egy másik vendégnek, szóval ha nem viszed el, ezt is ki fogják dobni, és csak kárba megy az egész. Néhány szállodában még cipőtisztító készlet is van, az is mehet a bőröndbe!

7 Cipőkanalak

llevar cosas de hoteles 7

Hiszed vagy sem, ezek is olyan termékek, amelyek gyakran beleszámítanak a szállodai számlába, pedig sokan nem is tudnak róla. Ha legközelebb nyaralni mész és ilyen, előre csomagolt mini-cipőkanalat találsz, akkor jó ha tudod, hogy azért van ott, mert azt bárki elviheti magával.

 

 

 

 

8 Eldobható fésűk

llevar cosas de hoteles 8

A legtöbb szállodában eldobható fésűkkel és hajkefékkel várják a vendégeket. Ezeket sem fogja senki újrahasználni, miután távoztál ,szóval a legjobb, ha magaddal viszed őket, neked a táskádban még bármikor jól jöhetnek majd.

9 Teafilter, kávé, cukor vagy tej

llevar cosas de hoteles 10

Ezek a dolgok benne vannak a hotelszoba árában, szóval hogy megisszuk őket ott helyben, vagy hazavisszük őket magunkkal, azt mi döntjük el. Hazaérve elfogyasztva legalább egy kicsit nosztalgiázhatunk a hátunk mögött álló utazásról.

10 Szállodai papucs

llevar cosas de hoteles 14

Szinte minden valamirevaló szálloda biztosít ilyen papucsokat a vendégeknek. Ezek a papucsok nem újrahasznosíthatók, szóval a távozásodat követően így is úgyis kidobnák őket, akkor meg már mégiscsak jobb, ha te viszed el őket magaddal, otthon még bármikor jól jöhet majd a ház körül.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?