Belföld, Érdekes

Kiszáradó Tisza, gyilkos hőség, pénzbe kerülő tiszta víz – riasztó jövőképpel sokkolják a szegedieket

Így nézhet ki 30 év múlva Szeged, ha továbbra is félvállról vesszük a klímaváltozás elleni küzdelmet – legalábbis egy környezetvédelmi projekt elképzelése szerint.

 

 

 

 




 

Megrázó látványtervekkel igyekszik felhívni a figyelmet a klímaváltozás következményeire a Szeged Vision. Múlt héten indult weboldalukon és Facebook-oldalukon olyan elképzelt jövőképet mutatnak be, amely akár a 30 évvel későbbi valóságot is ábrázolhatja.

„Valahogy így nézhet majd ki Szeged 2050-ben, ha továbbra is félvállról vesszük a klímaváltozás elleni küzdelmet” – írták az alábbi, 360 fokban megnézhető látványtervhez, ami elég szomorú képet fest Szeged jövőjéről.

Ezen többek közt azt láthatjuk, hogy a Tisza már szinte teljesen kiszáradt, halálos hőség van, az emberek sorban állnak a tiszta vízért, amiért már fizetni kell, és szeméthegyek lepik el a közterületeket.

Valahogy így nézhet majd ki Szeged 2050-ben, ha továbbra is félvállról vesszük a klímaváltozás elleni küzdelmet. 😐Ha…

Közzétette: Szeged Vision – 2020. július 30., csütörtök

 

 

 

 

szegedvision.hu oldalon interaktív módon azt is meg lehet nézni, pontosan mik jelentenek veszélyt Szegedre, és gyakorlatilag az egész világra nézve.

A globális felmelegedés okozta hőség, szárazság és vízhiány mellett kiemelik például azt, hogy az autó már luxuscikk lesz, és mivel a kőolaj alapú üzemanyag 30 év múlva szinte már megfizethetetlen lesz, rengeteg autóroncsot találunk majd az utcán. Emellett az élelmiszerválsággal, a munkanélküliséggel és az összeomló társadalombiztosítással is szembe kell majd nézniük az embereknek.

Mindezzel azt akarják szemlélteni, hogy milyen jövő vár az emberiségre – és a szegediekre – nem is olyan sokára, hacsak nem változtatunk a szokásainkon. A Széchenyi 2020 pályázati támogatással megvalósult projekt fő célja az, hogy beszélgetést kezdeményezzenek a helyi fejlesztésekről. A projekt részeként hétfőn délután 17 órakor dr. Gál Tamás klimatológus beszél majd a klimatológiáról, Szegedről és a Szeged Vision által felvázolt jövőképről a Facebookon egy élő videóközvetítés keretében.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?