Belföld, Hírek

Szigorítások bejelentése várható a mai Kormányinfón

Enyhítések helyett szigoríthatják a járvány miatt bevezetett intézkedéseket.

 

 

 




 

A járványügyi intézkedések kapcsán szigorítások bejelentése várható a mai Kormányinfón. A napokban több olyan hír is megjelent a sajtóban, ami arról szól, hogy 200 főre csökkentenék a kulturális események látogatószámát. A hírre a szaktárca is reagált, mondván, mindez nem igaz, az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem készült ilyen tartalmú előterjesztés.

A mai Kormányinfón a Magyar Nemzet szerint újabb szigorítások bejelentésére lehet számítani. Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a döntést, hogy elmaradnak a tömegeket vonzó Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is. Hogy augusztus 15. után lehet-e tartani 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket, arról az előzetes hírek szerint tegnap döntött a kormány, amelyről várhatóan a mai Kormányinfón tájékoztatnak.




koronavírus-járvány ma a harmadik leggyakoribb halálok a világban, így az új szigorítások bevezetése elengedhetetlen. A megbetegedések száma megelőzi a terrorizmust, mérgezéseket, a kihűléses és hősokkos haláleseteket is, a COVID–19-et csak a cukorbetegség és a tuberkulózis előzi meg.

A WHO szervezet adatai is alátámasztják, hogy nem szabad lebecsülni a vírus erejét. Szerintük szigorral lehet és kell megfékezni a járvány terjedését, ennek ellenére kevés országban vezettek be szigorú korlátozásokat.

A koronavírus-fertőzöttek száma a keddi összesítés szerint meghaladta a 16,5 milliót, a halálos áldozatok száma pedig a 654 ezret. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. A legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van: négymillió ember kapta el a kórt, és több mint 148 ezer halt bele. Csak hétfőn 57 ezer új esetet regisztráltak.

Ausztria újra kötelezővé tette a maszk viselését, továbbá Csehország is újra fellépett a járvány ellen. Romániában és Ukrajnában is meghosszabbították a veszélyhelyzetet.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?