Belföld, Hírek

Hatalmas tömeg tüntet az Indexért Budapesten

Sokan vonultak utcára péntek este, hogy a Momentum Mozgalom kezdeményezésére a sajtószabadságért, illetve az Indexért tüntessenek, miután a portál főszerkesztőjét szerdán menesztették, ezt követően pedig több mint 80 dolgozó felmondott a mai napon.

 

 

 




 

Ahogy azt korábban a Blikk megírta, a szerdán menesztették az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. A szerkesztőség ezt követően együttesen kérte Bodolai Lászlót, hogy helyezze vissza a kirúgott főszerkesztőt a pozíciójába, ám ezt a kérést a vezetőség elutasította. Ennek hatására pénteken több mint 80 dolgozó nyújtotta be a felmondását az Indexnél.

A Momentum Mozgalom a történtekre reagálva már szerdán elkezdett tüntetést szervezni pénteken 18 órára. A demonstrációhoz csatlakozott a Jobbik, az MSZP, a DK és Hadházy Ákos is.

A tüntetők a Puskás Öcsi téren gyülekeztek, ahonnan 18 órakor elindultak a Várba az alábbi útvonalat követve:

Bécsi út – Dereglye utca – (itt érintik az Index szerkesztőségét) – Lajos utca – Zsigmond tér – Árpád fejedelem útja – II. Bem rakpart – Fő utca – Clark Ádám tér – Hunyadi János út – Dísz tér – Szent György utca – Szent György tér.

Az eseményen hatalmas tömeg gyűlt össze, majd miután Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja köszöntötte őket, a tüntetők „Veletek vagyunk!” skandálással elindultak a Vár felé, ahol többen beszédet is mondanak.

Az előzetes tájékoztatás szerint felszólal majd Orosz Anna, a Momentum alalnöke, Cseh Katalin a párt EP-képviselője, Fekete-Győr András elnök, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és Gulyás Balázs is. A 24.hu azt írja, Hajnal megkért mindenkit, hogy az Index szerkesztősége előtt elhaladv hajtsanak fejet a lapért. A menet elején ott van Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Bródy János és Uj Péter, az Index alapító főszerkesztője is – írja a portál.

 

 

 

 

 

Galéria

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?