Celeb / Híresség

Óriási a baj: törvényt szegett, most milliókat kell kiperkálnia Berki Mazsinak

Berki Krisztián felesége Renáta, a reklámposztoknál, nem megfelelően tüntette fel, hogy azok reklámok, ezért most 2,2 millió forintra büntették.

 

 

 




 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata alapján Berki Renáta anélkül reklámozta egy kereskedő cég óráit a közösségi oldalán, hogy megjelölte volna a posztok fizetett jellegét. A bújtatott reklámozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül, ami miatt már számos alkalommal járt el a GVH” – írja oldalán a Gazdasági Versenyhivatal, akik emiatt Renáta cégére, a B&B Media Group Kft.-re 2,2 millió forint, a NEXT-TIME Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-re 1,2 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki.

A GVH az influenszer posztjait vizsgálván vette észre, hogy egy óra- és ékszerkereskedő vállalkozás termékeit hónapokon keresztül úgy népszerűsítette Berki Krisztián felesége, hogy a bejegyzéseiben nem tüntette fel, hogy azok reklámok. Ezzel a hirdető és az influenszer is megszegte a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló törvényt, ami szerint közöttük lévő kereskedelmi viszonyt egyértelműen, közérthetően és jól észlelhetően a fogyasztók tudomására kell hozni.

Berki Mazsi azóta az összes ilyen posztjához, odatette a #reklám megjelölést, ezt a hatóság enyhítő körülménynek tekinti.

24.hu információi szerint Berki Renáta cége a 2019-es évet 99 millió forintos árbevétellel zárta, ami a 2018-as összeghez képest hatszoros növekedés. Jellemzően az anyagjellegű ráfordítások miatt (93 millió forint) a cég 3,7 millió forintos eredménnyel zárta 2019-et. A mellékelt adatok alapján osztalékot nem fizettek az előző évben a cégnél.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?