Érdekes

12 zavarba ejtő optikai illúzió, amely elkápráztat

Kigyűjtöttük a legjobb optikai illúziókat, és megmutatjuk nektek, mert tudjuk, hogy biztos annyira szeretitek ti is, mint mi.

 

 

 

Végtelen tábla szelet

Az 5 × 5-ös csokoládé bárminemű vágása és átrendezése a fentiek szerint hirtelen egy extra darabot eredményez. Csináld meg egy igazi táblával, hogy megcsináld a trükköt, vagy csak figyelj nagyon erősen.

Fa darab illúzió


Nézd meg ezeket a léceket. Attól függően, hogy melyik végét nézed, úgy tűnik, hogy egymás mellett vagy egymáson fekszenek.

Egy kocka és két azonos csésze

Chris Westall illúziója. Az asztalon egy csésze van, és a csésze mellett egy kocka van, amelynek tetején egy kisebb csésze van. Ugyanakkor egy másik szögből nézve láthatod, hogy a kocka egy rajz, és a csészék hasonló méretűek.


A kávézó fal illúziója

Először úgy tűnhet, hogy a vonalak íveltek, de valójában mind párhuzamos. Az illúziót R. Gregory fedezte fel egy brüsszeli kávézó falán, innen a név.

Negatív lány illúzió

Nézd a vörös pontot a “negatív lány” orrán 30 másodpercig. Aztán gyorsan nézzen félre vagy a mennyezetre, és látni fogod, hogy a lány megváltozik.

Pisa ferde torony illúziója

Első pillantásra a jobb oldali torony úgy néz ki, mintha egy nagyobb szögben támaszkodna, mint a bal, de a képek valójában azonosak. Vizuális rendszereink a két képet az egész részeként látják, és így azt hiszik, hogy más szögben vannak.

Kieső helyek

A 12 lila folt mindegyike kb. 0,1 másodperc után eltűnik, körbe mozog, és ha a középen lévő keresztet nézed, először egy futó zöld foltot látsz, majd a lila foltok elkezdenek teljesen eltűnni.

 

 

 

 

 

Fekete-fehér illúzió

Nézd meg a kép közepén lévő négy pontot, majd gyorsan nézz a mennyezetre, és pislogj. Mit láttál?

Elszíneződés

Ha a fehér pontot nézed középen 30 másodpercig, akkor észreveheted, hogy a színes pontok hogyan kezdik megváltoztatni a színüket, vagy teljesen elhalványulnak.

Egy szerelmes pár

A gyerekek delfineket fognak látni a képen, míg a felnőttek számára ez teljesen más lesz. Ez azért történik, mert a gyermekeknek nincs “felnőtt” kép az emlékeikben. Egyébként a képet Sandro Del-Prete készítette, és a címe: Szerelmes üzenet a delfinektől.

Hajó vagy boltív?

Ez az illúzió egy valódi műalkotás Rob Gonsalves-től, a mágikus realizmus kanadai festője. Attól függően, hogy hol vagy, egy hosszú híd vagy egy hajó vitorlája látható.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?