Egészségügyi ötletek, Életmód, Érdekes

10 módszer, ami segít enyhíteni az éhséget, amikor fogyni próbálunk

Az étrendünk megváltoztatása nagyon nehéz, időigényes, és gyakran vezet csillapíthatatlannak tűnő éhséghez. Ez az éhségérzet talán a legnehezebb dolog, amivel csak szembetalálhatjuk magunkat egy diéta során. Szerencsére van jó hírünk is: akadnak olyan egyszerű trükkök, melyekkel csillapíthatjuk az éhségérzetünket, és kevesebb ételmennyiséggel is jóllakottabbnak érezzük magunkat.

 

 

 

1 Egyél fűszeres ételeket

Fuszeres etel

A fűszeres ételek fogyasztása csökkenti az étvágyat, és a segítségükkel több kalóriát égetünk el étkezés után.

2 Igyál magas pohárból

Magas poharbol ivas

A legjobb, ha teljesen mellőzzük a cukros üdítőket, de ha ez mégsem sikerül, hasznos trükk lehet, ha vékony, magas pohárból isszuk őket. Ez megtéveszti az agyat, és bár kevesebb italt fogunk fogyasztani, mint korábban, az agy mégis azt hiszi, hogy ugyanannyi.

3 Használj mentát

Menta

A menta aromája és íze elősegíti a fogyást, és csökkenti az étvágyat.


4 Egyél a gyengébbik kezeddel

Gyengebbik kez

Furcsának tűnhet, de a gyengébbik kézzel történő étkezés során lassabban, és kevesebbet eszünk, ráadásul az ételeket is jobban megrágjuk, ami többszörösen praktikus.

5 Használj színes tányérokat

Tanyer szin

Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik színes tányérokból étkeznek, jelentősen kevesebb mennyiségű étellel is jóllakottabbnak érzik magukat.

6 Egyél kisebb tányérokból

Kisebb tanyer

A nagy tányérokból nem meglepő módon hajlamosabbak vagyunk többet enni. Ha azonban apró tányérokból eszünk, az elfogyasztott ételmennyiség akár 30%-kal is csökkenhet.

7 Cseréld le a desszertet

Edesseg

A vacsora utáni édesség kellemes, ám nem feltétlenül kell ennek például fánknak vagy tortának lennie. Zárd mondjuk az étkezést egy finom teával vagy gyümölccsel, így lényegesen kevesebb cukrot fogyasztasz majd.

 

 

 

 

 

8 Igyál egy pohár vizet étkezés előtt

Viz ivas

Szomjasan többet eszünk, ezért fontos, hogy minden étkezést egy pohár hideg vízzel indítsunk. Ez segít, hogy hamarabb elérjük a telítettség érzését, ami miatt kevesebb étellel is jóllakottabbnak érezzük magunkat. Fontos továbbá, hogy a nap folyamán minél több vizet fogyasszunk, ez ugyanis szintén segít enyhíteni az étvágyunkat.

9 Egyél több zöldséget

Zoldsegek

A kalória csökkentésének legegyszerűbb módja, ha minél több zöldséget eszünk. Így kevesebb kalóriával is jóllakottabbnak érezzük magunkat.

10 Változtasd meg az arányokat

Gabonapehely dolgok

A gabonafélék étkezés után növelik a vércukorszintet, ami súlygyarapodáshoz vezethet. Ezért ahelyett, hogy sok gabonapehelyhez öntünk kevés joghurtot, inkább több joghurthoz adjunk hozzá például egy kis mennyiségű granolát.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?