Érdekes

Kannabisz-szállítmányt visz a Nemzetközi Űrállomásra a Space X

Nem élvezeti célból, hanem tudományos kísérlet elvégzésére érkezik márciusban különleges rakomány a Nemzetközi Űrállomásra.

 

 

 

 




A Space X Dragon űrkapszulája, amely a napokban vitt három tonnányi utánpótlást az ISS legénységének, a tervek szerint jövő márciusban dokkol legközelebb az űrállomáson, és akkor fuvarlevelén indiai kendernövények szerepelnek.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy az űrhajósok így akarnak rásegíteni repülés-élményükre, eláruljuk, hogy a Front Range Biosciences amerikai agro-technológiai cég megbízásából viszik a palántákat teljesen legálisan a kozmoszba, ráadásul ezeknek alacsony a THC hatóanyag-szintjük.

A palántákat 30 napig tartják az ISS-en egy inkubátorban, miközben a Front Range partnercége, a BioServe Spce Technologies a coloradói egyetem boulder-i laboratóriumából figyeli meg őket. Ezt követően visszatérnek a Földre, hogy a kutatók tanulmányozhassák a mikrogravitáció és a kozmikus sugárzás hatását génjeik működésére.

Mint Jonathan Vaught, a Front Range igazgatója a Futurism-nek elmondta, azt a tudományos elméletet kívánják alátámasztani, mely szerint a növények az űrben mutációkon esnek át. Most alkalom nyílik arra, hogy lássák: ezek a változások a Földre való visszatérés után is fennmaradnak-e.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?