Belföld

Íme a számok: a magyarok szerint ekkora fizetés kell legalább a megélhetéshez – Egyetért?

A kutatás szerint a magyarok 39 százaléka beérné havi 250-350 ezer forintos nettó fizetéssel.

 

 

 




 

A Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatás szerint a magyarok relatív többsége, 39 százaléka úgy véli, havi nettó 250-350 ezer forintos fizetés kell a tisztes megélhetéshez. Minössze két százalék vélekedett úgy, hogy nettó 150 ezer forint alatti fizetéssel is elégedett lenne, 26 százalék pedig 150-250 ezer forintos keresettel is beérné. Csupán 33 százalék válaszolta azt, hogy nettó 350 ezer forintnál magasabb fizetés kell a megélhetéshez.

Természetesen ezek a számok egyes tényezőket nézve eltérnek, nem, kor, iskolázottság és településtípus alapján. A kutatásban részt vett 1000 fő válasza szerint például a férfiak nagyobb százaléka vélekedett arról, hogy magasabb fizetés kell a tisztes megélhetéshez.

A kor szerinti válaszok pedig azt mutatják, hogy a nyugdíjhatárhoz közeledve csökken a nettó bérigény. Eközben a 18-39 éves korosztály jelölte meg legmagasabb számban a havi félmilliós fizetést – írja a Napi.hu cikke, amit a HVG szúrt ki.

Az iskolázottságot tekintve nem meglepő, hogy a magasan kvalifikáltak magasabb bérrre tartanak igényt, például a diplomások 33 százaléka 350-500 ezer forintos havi bért tart szükségesnek.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?