Életmód, Igaz történetek, Külföld

Szívszorító fotó: miután meglátta, hogy mi várja a boltban, könnyezni kezdett a nagymama

A vásárlók szerte a világon pánikszerűen rohamozták meg a szupermarketeket, hogy minden élelmiszert és higiéniai terméket megvásároljanak, ami csak kapható. Hogy ez mennyire hatalmas probléma, azt az ausztrál újságíró, Seb Costello által közzétett fénykép mutatja meg leginkább. A Twitteren közzétett fotón egy idős hölgy látható, aki könnyekkel küzdve, szomorúan áll az üres polcok előtt, mivel minden ételt megvettek előle a vásárlók.

 

 

 

 

 




 

,,Ma délben. Melbourne-ben. Konzervpolc. Azt mondják, hogy könnyezett. Ez jól mutatja, hogy kik szenvednek leginkább a fölösleges pánikvásárlás következményeitől. Ezt meg kell fékezni.” – írta az újságíró a közösségi oldalon.

Az emberek így kommentálták a bejegyzést a Twitteren:

,,Meghasad a szívem. Ezek az idős emberek neveltek fel minket, mi miért nem törődünk velük? Emberek! Legyünk következetesek és gondoljunk a legsebezhetőbbekre!” – írta az egyik felhasználó.
,,Sírnom kell ettől a fotótól” – tette hozzá egy másik.
„Ez a fénykép tökéletesen ábrázolja az emberi őrültséget” – írta egy másik hozzászóló.

Mint írtuk, a világ számos pontján okoz komoly problémát a pánikvásárlás, ezért Dániában például nagyon érdekes szabályt hoztak a boltokban: minél több terméket akarnak vásárolni az emberek, annál magasabb árat kell érte fizetniük.

 

 

 

 

 

1 üveg kézfertőtlenítő például 40 dán koronába kerül, de ha kettőt akar valaki venni, a másodikért már 1000 dán koronát kell fizetnie. A termékek vásárlása tehát továbbra sem tiltott, pusztán annyi változott, hogy az embereknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha másokra nem gondolva, hülyeséget akarnak csinálni.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?