Belföld, Hírek

Döbbenetes dolgok derültek ki a 18 éves Emesét halálra gázoló ceglédi sofőrről

Tizennégy hónap telt el azóta, hogy a helyi aranyifjúként emlegetett P. Levente (22) Cegléd belvárosában 150 kilométeres sebességgel száguldozva elgázolta az úton áthaladó Bognár Emesét (†18) és barátját, Dávidot (22). Dávid minden csontja összetört, súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba, a barátnője, Emese életét pedig már nem tudták megmenteni.

 

 

 
 

Azóta csak tegnap, a Ceglédi Járásbíróság bejáratánál találkozott a gázoló az áldozat rokonaival. A halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt fiatalember bocsánatkérés helyett még a fejét is elfordította, hogy véletlenül se kelljen szembenéznie az elhunyt lányát gyászoló édesanyával, Szepes Orsolyával (45).

– Azt üzenem Leventének, hogy élje át ő is azt, amit mi. Ez a büntetés túl enyhe, mondhatni ajándék a számára. Hiszen elvette tőlem a 18 éves lányomat, a húgától pedig a testvérét, a legjobb barátnőjét – sorolta a balesetben meghalt tini édesanyja, Szepes Orsolya.

– Amikor Levente elgázolt minket, megölte a barátnőmet. Hiába vagyok itt, engem is megölt – fakadt ki keserűen a Blikknek Dávid. – Bár gyerekkorunk óta ismerjük egymást, de még arra sem képes, hogy elém álljon és bocsánatot kérjen!

Dávid túlélte, bocsánatkérést azonban hiába várt /Fotó: Pozsonyi Zita

 

 

 

 

 

Dávid minden szavát hallotta a gázoló, de szemmel láthatóan nem érdekelte. P. Levente csak akkor rettent meg, amikor az ügyész a fejére olvasta a vádakat. Kiderült, hogy a fiatalember olyan, 400 lóerősre átalakított BMW-vel száguldott, amit csak a versenypályán lehetett volna használni. Hogy a tragédia előtt közúti szabálysértésért egy órával már megbüntették a rendőrök. Az ügyész három év, fogházban letöltendő szabadságvesztést kért a vádlottra, amennyiben elismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

– Beismerem a bűnösségemet – közölte P. Levente, majd így folytatta: – Minden bátorságomat összeszedve azt mondom, ez a tragédia életem végéig elkísér, és megpróbálom jóvátenni, de nem lehet.

P. Levente hatalmas tempóval gázolta el a szerelmespárt Cegléden /Fotó: Pozsonyi Zita

A bíróság végül P. Leventét három év fogházbüntetésre ítélte úgy, hogy leghamarabb két év múlva szabadulhat. Emellett örökre eltiltotta őt az autóvezetéstől.

A gázoló három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?