Belföld, Hírek

Hatalmas vihar, itt a riasztás – Már több BKK-járat sem közlekedik

Időjárási okok miatt nem jár több BKK-járat csütörtökön a fővárosban – derült ki a BKK Info Facebook-oldalán olvasható bejegyzésekből.

 

 

 
 

A közösségi oldalon azt írták, a kedvezőtlen időjárás miatt a 28-as és a 28A villamos helyett pótlóbusz jár az Élessarok és a Kada utca-Maglódi út között, a 37A villamos pedig nem közlekedik az Élessarok és a Sörgyár között.

A pótlóbusz terelt útvonalon közlekedik, így a Kocka utca megállót nem érinti.

Az 50-es villamos helyett is pótlóbusz közlekedik a Villanytelep és a Szarvas csárda tér között időjárási ok miatt – írták.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:


 

Később közölték azt is, a 3-as és a 62A villamos helyett is pótlóbusz jár a Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere között.

A 165-ös autóbusz terelve a 65-ös autóbusz vonalán közlekedik, így a Folyondár utca és a Remetehegyi út közötti megállókat nem érinti.

A 75-ös trolibusz vonalán autóbusz is közlekedik, a 77-es trolibusz helyett pedig pótlóbusz jár a teljes vonalon – közölte a BKK Info.

találkozás az esőben #bkk #bkkbudapest #közösségiközlekedés #publictransport #bkkpillanatok #busz

Közzétette: BKK – Budapesti Közlekedési Központ – 2020. június 18., csütörtök

 

 

 

 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki a várható zivatarok miatt, a felhőszakadások miatt pedig már a következő órákra másodfokú riasztás van érvényben az ország középső és keleti területeire:

Az OMSZ riasztása csütörtök délutánra / Forrás: met.hu

Azt írják, csütörtökön is több helyen számíthatunk zivatarokra, a nap második felében legnagyobb számban és intenzitásban a Dunától keletre. A zivatarokat főként felhőszakadás kíséri (rövid idő alatt lehulló 30-50 mm-nyi, néhol akár 50 mm-t meghaladó csapadék), emellett kisebb eséllyel 60-80 km/h feletti széllökés, illetve jégeső (2 cm körüli) is társulhat hozzájuk. A zivatartevékenység az éjszakai órákban fokozatosan lecseng.

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?