Belföld, Hírek

Orbán: Az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak

A benzinárról, a rendvédelmi és egészségügyi felmondási tilalomról, a nyugdíjakról és a járványhelyzetről is beszélt a miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában.

 

Akik nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak, „egész családokat lehetetlen helyzetbe hozó híreket kapunk”, mondta Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze ezután következik. „A számok is emelkedni fognak, mindenki elkaphatja a vírust, de nem mindegy, milyen következményekkel” – mondta.

„Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki be lesz oltva” – fogalmazott. Szerinte az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak.

Elmondta, decemberben talán már lehet olyan orvosszakmai vélemény, amely alapján dönthetnek arról, hogy megengedik-e az 5-12 éves korosztály számára az oltás felvételét szülői engedéllyel.

Úgy látja, az oltást jól megszervezték, és hozzátette, van egy dossziéja is a vírusról, amit elővesznek, és „pontosan tudjuk, mit kell tennünk”.

A rendvédelemben és az egészségügyben bevezetett felmondási tilalomról azt mondta: „olyan helyzet és állapot van, hogy be kell látni, hogy bizonyos szakmából nem lehet távozni”.

Arról is beszélt, szükséges beavatkozásnak tartja a benzinár befagyasztását, aminek szerinte 80 százalék felett van a társadalmi támogatottsága.

Orbán szerint „a brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől”, mert ott „a multik diktálnak”. Hozzátette, a rezsicsökkentéssel és a benzinárcsökkentéssel a multiktól vesznek el, a baloldal pedig mindig a multik oldalán állt szerinte.



A 13. havi nyugdíj kapcsán elmondta, számára „a nyugdíj nem egy elvont közgazdasági kérdés, hanem egy érzelmi és társadalmi igazságossági kérdés.” „Ha mód van, a nyugdíjat mindig meg kell védeni, ha emelni lehet, nem kell gondolkodni, emelni kell”, mondta.

A 25 év alattiak szja-mentességéről azt mondta a miniszterelnök, ezzel azt üzenik a fiataloknak, hogy „dolgozz, barátom”. „Megindulni, úgy, hogy az ember ne egy mamahotelben lakjon” nem olyan egyszerű, fogalmazott Orbán, ezért örül annak, hogy meg tudják adni ezt a kedvezményt.

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?