Külföld

„Tényleg hagyja neki, hogy a szeme láttára megölje?” – új videó került elő George Floyd haláláról

A Floyd nyakára térdelő rendőr társát egyáltalán nem hatotta meg a járókelők felháborodása.

 

 

 
 

Új videót posztolt az Instagramra George Floyd május 25-i meggyilkolásáról a férfi családját képviselő ügyvéd. A közel 5 perces felvételen az látszik, ahogy a rendőrök és a földön fekvő férfi köré gyűlt tömeg azt kéri számon az autó mellett álló rendőrtől, miért hagyja, hogy a társa a szeme láttára végezzen a letepert férfival, írja a New York Post.

A George Floyd nyakán térdelő Derek Chauvin és a járdán összegyűlt tömeg között álló Tou Thao próbálja távol tartani az embereket az autó másik oldalán zajló – mint utóbb kiderült – végzetes intézkedéstől. Közben a bámészkodók egyre indulatosabb, és egyfolytában azt vágják a jelenetnek háttal álló rendőr fejéhez, hogy

“Tényleg hagyja neki, hogy a szeme láttára megölje?”

Többen bekiabálják, hogy a földön fekvő férfi egy ideje nem mozdul, és azonnal ellenőrizzék a pulzusát. Ez végül csak akkor történik meg, amikor a kiérkező mentősök hordágyra teszik a magatehetetlen 46 éves Floydot.

Thao csak akkor lép hátrébb és fordul meg egy pillanatra, amikor az egyre dühösebb tömeg apránként közelít felé.

A videóhoz a család ügyvédje annyit írt:

“Azoknak a járókelőknek a szavaitól visszahangzik a világ, akik jelen voltak, és nem csak némán nézték a történteket. Az ő felháborodásuk tovább tüzeli tiltakozásunkat az igazságtalanság és a rendőri brutalitás ellen. 8 perc 46 másodperc” – utal a végén Ben Crump arra az időre, amíg Derek Chauvin George Floyd nyakán térdelt.

 

 

 

 

A teljes videót itt lehet megnézni:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Warning: This is beyond disturbing, even harder to watch than the first video. “Get off of his neck! He’s not moving!” “You’re going to let him kill that man in front of you?” Tou Thao stood guard as Derek Chauvin MURDERED George Floyd … while witnesses of the execution tried to stand up for JUSTICE, tried to save George’s life! The protest of those bystanders, who refused to just stand by and let it happen, has reverberated around the world — fueling our protest against injustice and police brutality!! 8 minutes 46 seconds. The four ex-officers MUST be convicted of MURDER for this hideous atrocity! They MUST all be held accountable!! #icantbreathe #georgefloyd #justiceforgeorgefloyd

Ben Crump (@attorneycrump) által megosztott bejegyzés,


 

Tou Thaót, Derek Chauvint és két társukat azóta elbocsátották a minneapolisi rendőrségtől. A négy egykori rendőr ellen büntetőeljárás indult George Floyd meggyilkolása miatt.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?