Belföld, Hírek

Hiába fogta a kezét, nem tudta megmenteni a férje a tótvázsonyi asszonyt, akit elsodort a villámárvíz

A tótvázsonyi férfi megtörten beszélt arról, hogy próbált segíteni feleségének, akit elragadott a hömpölygő árvíz.

 

 

 




 

Mint megírtuk, elsodort egy villámárvíz egy 66 éves nőt vasárnap délután Tótvázsonyban. Az asszony a férjével a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz mintegy hetven méteren sodorta magával.

A bajba jutott nőt a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a vízből, de a mentők már nem tudták újraéleszteni.

Az RTL Híradónak nyilatkozott az elhunyt nő férje. Pintér Lajos megtörten, könnyeivel küzdve beszélt arról, hogy próbálta megmenteni a feleségét.

„Annyit tudtam még csinálni, hogy a kezét fogtam, meg letéptem róla az esőkabátot. Nem tudtam visszahozni, olyan sodrás volt… Bárcsak mentem volna utána én is” – mondta a férfi.

Mint mesélte, kétszer még fel tudta húzni a hömpölygő vízből az asszonyt, de szörnyű érzés volt számára, hogy nem tudott segíteni rajta, tehetetlen volt.

A házaspár külföldön dolgozó fia éppen hazafelé tartott autójával, amikor az egyik tótvázsonyi barátja felhívta és elmesélte neki, hogy édesanyja valószínűleg megfulladt, próbálják újraéleszteni. A férfi félreállt a kocsival és elsírta magát, de kicsit később folytatta az útját. Egy órával később már arról értesítették, hogy nem tudták megmenteni az édesanyja életét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?