Celeb / Híresség

„Megelégeltem, hogy adócsalónak hívnak” – Kölcsönből fizette be több tíz milliós hátralékát Gáspár Győző

Kitart az ártatlansága mellett, de megelégelte, hogy adócsalónak hívják.

 

 

 

 




 

Salgótarján — Kölcsönből fizetett ki 36 millió forintot Gáspár Győző (46), akit az ügyészség adócsalással vádol. A Romantic frontemberének három éve nincs egyetlen nyugodt pillanata sem, s eddig összesen mintegy 60 millió forintot perkált le, ám jelen állás szerint még mindig letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

– Három éve, amikor ellepték a kommandósok a házunkat, még nem tudtuk, mi vár ránk. Akkor lefoglaltak 200 millió forintot, aranyakat, autókat, a jakuzzinkat, és azóta sem kaptunk vissza semmit – mondta lapunknak Győzike.

Mint korábban megírtuk, a showman ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy másik ügyben, amelyben a kár megtérítését és pénzbüntetést kértek rá. Győző fizetett, ám hamarosan mégis bíróság elé állhat.

– Még ősszel átutaltunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak 19 millió 362 ezer 316 forintot. Majdnem 20 milliót, amennyit megállapítottak – árulta el akkor Győző, aki a vád szerint a lízingelt autók után nem fizetett adót.

Emellett Gáspárnak van egy nagyon hasonló ügye is, amelyben a hatóság szerint 36 millió forint adót csalt el a Romantic frontembere.

– Nem tartom magam bűnösnek, de a napokban befizettük ezt a pénzt is a bíróság által megjelölt letéti számlára. Az utóbbi hónapokban nem volt fellépésünk, ennyi pénzünk nem volt, ezért kölcsönt kellett felvennem. Megelégeltem, hogy adócsalónak hívnak. Sokan példát vehetnének rólam, mert rajtam kívül szerintem nem sokan fizetik be a követelt milliókat – magyarázta Győzike.

 

 

 

A Balassagyarmati Járási Ügyészség korábban azt közölte lapunkkal, Gáspár Győző és társai ellen 35 millió forintnyi kárt okozó költségvetési csalás bűntette miatt vádat emeltek, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. De vajon most, hogy Győzi fizetett, mi várhat rá?

– Benyújtottunk minden iratot az ügyészségnek, de még várunk a döntésre. Természetesen kérvényeztük, hogy a pénz befizetése mellett ne kérjenek börtönbüntetést Győzőre – árulta el a Blikknek az énekes ügyvédje, dr. Erdei Zoltán. – Ügyfelemtől három éve lefoglaltak 200 millió forintot. Nemrég kértük, hogy ebből oldjanak fel 36 milliót, hogy befizethesse, amit kell, ám ezt elutasították. Azt gondolom, a vádirat hemzseg a hibáktól, a tárgyaláson pedig bebizonyítjuk, hogy Győző ártatlan.

Beperelték a családot

Tavaly szenvedett autóbalesetet a Gáspár család, amikor egy autós a forgalommal szemben hajtva összeütközött Győzőék autójával, amelyben a showmanen kívül felesége, Bea és kisebbik lányuk, Virág utazott. Gáspárék a baleset után a közösségi oldalukon adtak hangot érzéseiknek, dühüknek, ám a másik autó sofőrje feljelentést tett becsületsértés miatt, így emiatt is bíróságra kell majd járniuk.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?