Belföld, Hírek

Barátnője volt férjét bántalmazta a féltékeny vádlott

A Veszprém Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és magánlaksértés  bűntette miatt emelt vádat azzal a 21 éves férfival szemben, aki Ajkán, 2018. július elején éjjel, lakásában bántalmazta barátnőjének volt házastársát, miután  rájött, hogy továbbra is kapcsolatban állnak egymással.

 

 

 

 

 

 
A vádirat szerint az elkövető közös munkahelyükről ismerte a sértettet, tudta, hogy a férfi a barátnőjének volt férje és gyermekei apja, azonban arról nem volt tudomása, hogy továbbra is közös lakásban élnek, ahol a vádlott a nőhöz fűződő érzelmi kapcsolata miatt egyébként maga is többször megfordult.

A vádlottban ellenérzést keltett, hogy a nő a munkahelyén rendszeresen beszél a volt férjével, illetve a két férfi szóváltásba is került, mert a sértett kifogásolta, hogy volt felesége a vádlottal való kapcsolatát a gyermekeik elé helyezi. A férfi ezek után, a nő tagadása ellenére, egyre inkább arra a következtetésre jutott, hogy az asszony csak hitegeti, és továbbra is kapcsolatban áll a sértettel. 2018. július elején a nő a vádlottnál töltötte az éjszakát, és miután nyugovóra tértek, az elkövető átvizsgálta barátnője telefonját, amely megerősítette a korábbi gyanúját.

A férfi ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve az ajkai lakáshoz ment, melynek lépcsőházába az általa is ismert kapukóddal jutott be. Miután az ajtón lévő zárat a kutyájuk ugatására felébredő sértett kinyitotta, a magát kapucnival és símaszkkal álcázó vádlott a kilincset lenyomva azonnal a lakásba lépett, és karbonmerevítést tartalmazó motoroskesztyűben, szó nélkül ütni kezdte a férfit, aki elesett, és a fejét is beütötte. A földön fekvő sértett, aki az ütések miatt életveszélyesnek minősülő belső sérüléseket szenvedett, kérte a vádlottat, hogy hagyja abba a bántalmazását, illetve a lakásban tartózkodó gyerekek is sikongattak. Az elkövető azonban ezzel csak akkor hagyott fel, amikor a szomszéd lakó is kiment, és felajánlotta segítségét.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?