Érdekes, Film

9 film, melynek egyes jelenetei horribilis összegekbe kerültek

A filmkészítés nem egy leányálom, mert nagyon sok mindenre oda kell figyelni arról nem beszélve, hogy okosan kell bánni a rászánt pénzzel. Hollywood filmtörténete során akadtak olyan filmek, melyeknek egyes jelenetei hatalmas összegekbe kerültek. A rendezők azonban úgy érezték, kifizetődő lesz számukra ennyi pénzt beletenni egy-egy egyedi jelenetbe. Ilyen film volt például a “Spectre – A Fantom visszatér”, amiben 11 milliárd forintban került csak az, hogy az összetört kocsikat kifizessék, de hasonlóan drága volt még a “Sötét lovag” is, ugyanis ott komplett épületet kellett megvenni és lerombolni. A mostani posztunkban olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amiben egy-egy jelenet iszonyúan magas összegekbe került. A cikk cégén néhány érdekességet találtok a tavalyi év film bukásaival kapcsolatban.

 

 

 

1, A sötét lovag (2008)

A filmben van egy olyan jelenet, mikor Joker elhagyja a kórházat és az épület felrobban. Ez a jelenet volt a legdrágább ugyanis nem számítógépes manipulációról beszélünk, hanem valódi robbantásról. A filmkészítőknek meg kellett vásárolnia az elhagyatott épületet és kórházként kellett feldíszítenie. A jelenetet több, mint 20 kamera vette és 5 helikopter segítségével robbantották fel az épületet.

2, Pókember: Hazatérés (2017)

Aki látta a filmet biztos emlékszik arra a jelenetre, mikor Tony Stark megható, majdnem atyáskodón beszél a fiatal Pókemberhez. Ahhoz, hogy Vasembert megmutassák a filmben Robert Downey Jr.-nak 3,2 milliárd forintot kellett fizetniük 15 percért. Ebben a 15 percben mind páncélban, mind anélkül lehet látni a filmben.

3, Vanília égbolt (2001)

A film főszereplőjének, David Amesnek van egy nagy álma, miszerint sétálni akar a kihalt Times Square-en. A jelenet csupán 30 másodpercig tart, de ehhez több mint 323 millió forintnak megfelelő összeget kellett fizetniük. A rendező, Cameron Crowe tisztában volt vele, hogy ez a jelenet nagy jelentőséggel bír a történet számára, ezért nem akarta számítógépes grafika során létrehozni.

4, Legenda vagyok (2007)

A film legdrágább jelenete az volt mikor Dr. Robert Neville (Will Smith) megpróbálja családját kimenekíteni a városból, de a katonaság szétrobbantotta a Brooklyn hidat. A jelenet elkészítéséhez 14 kormányzati szervezetet és 250 katonát vontak be. Ennek eredményeként a jelenet kb 1,6 milliárd forintnak felelt meg.

5, Pearl Harbor (2001)

A Pearl Harbor című film bombázós jelenet elkészítéséért Michael Bay 2,4 milliárd forintot fizetett ki, hogy a jelenet ne csak valós, de látványos is legyen.

6, Spectre – A Fantom visszatér (2015)

Ha James Bondra gondolsz, akkor nemcsak elképesztő eszközei, lenyűgöző akarata és a gyönyörű nők jutnak eszedbe, hanem az autói is. A “Spectre – A Fantom visszatér” című filmben Bond egy Aston Martin DB10-et vezetett, amit a jelenetek forgatásakor még el sem kezdtek értékesíteni.

A film nem lett volna az igazi, üldözés, robbanás és balesetek nélkül, ezért a 10 Bond autó közül 7 nem érte meg a forgatás végét. A közel 113 milliárd forintos filmből 11 milliárd csak azoknak a kocsiknak az összege, ami a forgatás során összetört.



7, Mátrix – Újratöltve (2003)

A Wachowski testvérek nem akartak sok számítógépes effektet abban a jelenetben mikor Trinityt és Morpheust üldözik. Ehelyett úgy döntöttek, hogy egy igazi fél mérföldes autópályát építtetnek a jelenet leforgatásához. Ez volt a film legdrágább jelenete. Egyetlen útszakasz építési költsége 809 millió forint volt.

8, Transformers: Az utolsó lovag (2017)

Az utolsó lovag című film jeleneteit egy sivatagban vették fel, ám ehhez az összes embert oda kellett szállítani, aki kivette a részét a forgatásból. További 90 embert béreltek fel, és összesen 3000 éjszakát töltöttek szállodákban. A film 4,8 milliárd forintot költött és ebbe nem volt beleszámítva a számítógépes grafika sem semmi más.

9, Valentin nap (2010)

Az internet felhasználók teljesen kiakadtak Julia Roberts fizetésén, mikor a Valentin nap című filmben szerepelt. Összesen 6 képernyőn töltött percért 970 millió forintnak megfelelő dollárt kapott.

Egyébként nem ez az egyedüli alkotás, amiben ekkora fizetést kapott. Az “Anyák napja” című filmben is ugyanennyit kapott csak akkor négy napi forgatásért.

 

 

 

 

Ha már számok és filmek itt van néhány érdekesség:

A tavalyi év legnagyobb filmes bukásai közé tartozik: “A vihar előtt”, amiben Matthew McConaughey és Anne Hathaway kapta a főszerepet. A film költsége 8 milliárd forintnak megfelelő összegbe került, de a bevétel nem érte el még a 2,8 milliárd forintot sem.

A másik nagy csalódás a “Gemini Man” volt, melyben Will Smith játsza a főszerepet. A film teljes költségvetése 44 milliárd forint volt, de a bevétel megállt 38 milliárd forintnál.

Végül a tavaly bemutatott új Charlie Angyalai sem lett akkora kasszasiker, mint várták. A filmben Kristen Stewart, Naomi Scott és Ella Balinska kapta a főszerepet. A film költségvetése több mint 15 milliárd forintba került, a bevétel ezzel szemben 14 milliárdnál megállt.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?