Belföld, Hírek

Koronavírus-őrület Angyalföldön – Robbantással akarta elintézni a vírusmentességet az áruházban egy lakó

Robbantással fenyegetőzött egy férfi angyalföldön: így akarta kikényszeríteni, hogy kevesebb vásárló legyen egy üzletben – a vírusveszély miatt

 

 

 

 
 

Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte egy hónapra azt a férfit, aki az áruházban levők számának csökkentésére akarta kényszeríteni a rendőrséget, ellenkező estre pedig robbantást helyezett kilátásba.

A megalapozott gyanú szerint egy ötvennégy éves férfi 202. április 23-án, a délutáni órákban felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget, és előadta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak. A férfi azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor egy Molotov koktéllal elintézi, hogy kevesebben legyenek az üzletben, mert nem tűri a tömeget az angyalföldi áruházakban, és elintézi a vírusmentességet. A telefonáló nem sokkal később személyesen megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal gyalázkodó kifejezéseket írt.

A rendőrség azonosította a férfit és gyanúsítottként hallgatta ki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és falfirkálással elkövetett rongálás vétsége miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró rendelje el a férfi letartóztatást.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója – osztva az ügyészség álláspontját – a mai napon, egy hónapra elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedéstm mely még nem végleges.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?