Életmód, Érdekes

7 szépségtipp, ami csodát művel a nőkkel

A nők már nagyon régóta próbálnak ki különböző kozmetikai szereket, amivel meg tudják őrizni szépségüket. Ez pedig nem egy újkeletű dolog, mivel az erre való törekvés már évszázadokkal ezelőtt is megfigyelhető volt. Nyilván, nem nem mindig a lehető legegészségesebb dolgokkal sikerült ezt elérni. Manapság rengeteg termék közül választhatunk, rengeteg gyártó tesztel különböző anyagokat azért, hogy a nők minél jobban meg tudják őrizni a fiatalságukat. Összegyűjtöttük most, hogy mik azok a termékek és eljárások, amivel a lehető legjobbat teszünk a bőrünknek és testünknek, ami hosszabb távon meg fogja hálálni azt.

 

 

 

1. A kefe

Azt már régóta tudjuk, hogy a peeling-nek mennyi előnye van. A lehető legjobb ha veszünk egy kefét, aminek puha sörtéi vannak. Végezzünk vele gyengéden körkörös mozdulatokat az adott testfelületen. A masszázs nemcsak az elhalt hámsejtektől szabadítja meg a bőrt, de javítja a vérkeringést is, de mégis a lehető legjobbat a nyirokrendszernek teszünk vele, mivel eltünteti a benne lévő folyadékot, ami duzzanatot okoz. Kezdjük a lábaktól, majd fokozatosan haladjunk felfelé. Először szánjuk rá 3 percet, majd mindig kicsit növeljük az időt. Fontos, hogy a kefe száraz maradjon. Miután végeztünk igyunk egy nagy pohár vizet, vagy vegyünk váltózuhanyt.

2. Guasha

Ez egy ősi, kínai eszköz, amit szintén az arca kezdtek el használni. Manapság újra felfedezték, és egyre többen kezdik el használni. Régen kőből és szarvakból készítették, manapság pedig kvarcból, ónixból vagy jadeból készítik el. Ez egy sima tapintású lemez, amit megfelelő szögben kell tartani és azzal masszírozni az arcot vagy más testfelületet. Érdemes előtte berakni a hűtőbe, ezáltal kellemesen lehűti a bőrt, csökkenti a ráncok előfordulási esélyeit, javítja a vérkeringést, és fokozza a bőr kollagéntermelését. Több tanulmány pedig kimutatta, hogy nemcsak a bőrt szépíti meg, de enyhíti a stresszt is.

3.  A böjt

A böjt előnyeit még régen is ismerték az emberek. A böjt lehet teljes vagy részleges. A lényeg, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra elkezdeni, hanem rá kell készülni, nemcsak testileg, hanem fejben is. A legnépszerűbb böjt, a 16/8, amikor is 16 órán át nem lehet enni, de 8 órán át igen. A böjt lényege nemcsak a fogyókúra, hanem az, hogy a test megújul. Mellette fejleszti a koncentrációnkat is, hiszen figyelnünk kell a testünk jelzéseire is, valamint egyfajta önuralmat is tud vele gyakorolni az ember. Rengeteg böjt módszer közül tudunk választani, a legnépszerűbbek manapság a léböjt kúrák. A legfontosabb pedig, hogy a böjtnek ne egy stresszesebb időszakban álljunk neki, hanem akkor, amikor tényleg tudunk magunkra összpontosítani.

4. Makro diéta

Egy kutatás bebizonyította, hogy bélrendszerünkben csaknem 2 kg mennyiségű baktérium él. Ezek a baktériumok mindegyike másért felelős, van amelyiknek a fehérjefeldolgozásban van szerepe, van amelyiknek a rostokban. A diéta lényege, hogy ideális környezetet kell biztosítani ezeknek a baktériumoknak, ami által az emésztés megfelelően fog működni, ergo beindul a fogyás. Fontos tudni, hogy fogyasztható élelmiszerek közé tartoznak: gabonák, zöldségek, halak, szójafélék, tofu. Tilos azonban a kenyér, a hús és mindenféle tejtermék. Előnyben részesítik a helyben termesztett ételeket és az idényzöldségeket. Csak semmi finomított, tartósított élelmiszer. És mindent jól meg kell rágni. A főzési eljárások közül a párolás, a gőzölés és a főzés a legjellemzőbb, ritkán előfordul serpenyőben vagy sütőben sütés. Érdemes utána nézni, mivel alapvetően ezzel a diétával nem éhezünk.

5. Arcjóga

A jóga kedvező hatásait már régóta tudjuk, hogy mennyire jó a szervezetnek. Ezért fontos, hogy ne csak a testünkön alkalmazzuk, de az arcunkon. A speciális masszázsnak köszönhetően az arc izmai folyamatos mozgásnak vannak kitéve, amitől javul a vérkeringés, és a ráncosodás folyamata is lelassul.

6. Szájüregi masszázs

Elsőre nagyon szokatlannak tűnhet ez az eljárás, és Magyarországon annyira még nem is ismert. Franciaországból ered ez a speciális arcmasszázs, aminek a lényeg, hogy nem a bőrre fókuszál, hanem a szájon belül erősíti az arc izmait, amitől sokkal feszesebb lesz a bőr, hiszen az arc mozgatásáért és tartásáért felelős izmokat veszi célba. Elsőre furcsának tűnhet ez a kezelés, hiszen úgy érezheti az ember magát, mintha egy fogorvos székében ülne, de a kozmetikus ebben az esetben megkeresi a szájon belül azokat a pontokat, amelynek stimulálásával az arc vérkeringése javul, az izmok pedig erősödnek.

Intraoral face massage ☺️ So what exactly is Intra-Oral massage? As the name implies, it is massage INSIDE your mouth. Some of the primary muscles for closing your jaw are best worked from the interior of your mouth, including the masseter and medial pterygoid. If you’re clenching or grinding, these guys are working hard. An intraoral massage can help reduce headaches and the discomfort associated with jaw tension, migraines, grinding teeth, injuries and strains, accidents, and TMJ (temporomandibular joint) disorder.

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

7. A melltartó

Kimutatások bebizonyították, hogy a nők 80%-a nem megfelelő méretűt melltartót hord. Ezt meglovagolva Kim Kardashian piacra dobott egy olyan speciális melltartót, amit kivágott ruhában is lehet hordani, mégis olyan érzést kelt az emberben, mintha nem lenne rajta semmi, mégis tart. A fehérnemű alatt az ember nem izzad, nem szorít és nem is bök sehol sem, olyan, mintha egy vékony bőrréteg lenne az emberen.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?