Belföld

Gyurcsánynak is lenne itt pár ötlete: a DK elnöke vírusügyben rádupláz a kormányra

Az exkormányfő rálicitált a kormányzati mentőcsomagra: a Demokratikus Koalíció elnöke szerint 3000 milliárdos(!) forrás mozgósítására lenne szükség a koronavírus-válság elhárításához.

 

 

 




 

Gyurcsány Ferenc online sajtótájékoztatón jelentette be, mire jutottak a Demokratikus Koalíció rendkívüli elnökségi ülése után. A pártelnök 20 pontos cselekvéscsomagot hirdetne, melynek pontos szövege a DK honlapján itt olvasható. Számításai szerint a válságkezelő csomagjuk 3000 milliárd forintba kerülne, íme a fontosabb elemek:

Javasolják, hogy mindazok számára, akik a veszélyhelyzet kihirdetése óta elveszítették az állásukat, vagy azóta fizetés nélküli szabadságon vannak, a kormány korábbi bérük 80 százalékának megfelelő keresetpótló támogatást fizessen. Az önkormányzati és állami szerktorban az állásidőre kifizetnék a teljes alapbért, csakúgy, mint az óvodai-bölcsődei dolgozók esetén.

Rezsimoratóriumot hirdetnének, vagyis a magánfogyasztóknak a közműcégek fizetési moratóriumot adnának a vészhelyzet elmúltát követő hónap végéig. Támogatnák többek között a kisvállalkozások munkahely-megőrzését, közvetlen állami források bevonásával.




Gyurcsány Ferenc az alábbi videóban számolt be a részletes terveikről:

20 pontból álló átfogó gazdasági és szociális javaslatcsomagot jelentünk be!

20 pontból álló átfogó gazdasági és szociális javaslatcsomagot jelentünk be! A 3000 milliárdos csomag elég arra, hogy pótolja a kieső fizetéseket, megmentse a kisvállalkozásokat és segítse a nyugdíjasokat.És most többet kell juttatni mindazoknak, akik több terhet vállalnak.Kövesd élőben és oszd meg az online sajtótájékoztatómat!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. április 4., szombat

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?