Belföld, Hírek

Gulyás Gergely: a teljes kijárási tilalom államcsődhöz vezetne

Tizenötször annyi beteg lehet az országban, mint ahányról hivatalosan tudunk.

 

 

 

 

 




A kijárási korlátozás húsvét szombatig fog tartani, a kormány ekkor majd mérlegeli, szükséges-e meghosszabbítani azt, mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Bayer show vasárnapi adásában – írja az atv.hu.

Gulyás Gergelyt idézve a teljes kijárási tilalomról írják: semmit nem lehet kizárni, de „ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni”.

„Teljes kijárási tilalom még Olaszországban sincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út” – hangsúlyozta Gyulás Gergely kiemelve, hogy a betegség kapcsán „tizenötszörös a látencia”, vagyis 15-ször annyi beteg lehet az országban, mint ahányról hivatalosan tudunk.

A miniszter szerint radikális gazdaságépítő lépésekre lehet majd számítani, ezen dolgozik a kormány és a jegybank is. Amikor a megbetegedések száma csökken, vagy amikor az életfeltételek és a munkafeltételek biztonságosan szavatolhatóak, akkor indul a gazdaságélénkítő program.

A miniszter a műsorban elmondta azt is, hogy hétfőn elfogadhatja a fideszes kétharmad a koronavírus-törvényt, így az még aznap éjfélkor hatályba is léphet.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?