Hírek, Külföld

Koronavírus: Észak-Koreában hivatalosan nincs fertőzött

Észak-Korea továbbra sem számolt be koronavírus-fertőzöttről, azonban megtudhattunk néhány részletet arról, miként védekezik a járvány ellen a világtól elzárkózó diktatúra.

 

 

 

 




A Rodong Szinmun, a kommunista ország állampártjának lapja közölt arról útmutatást, hogyan védekezzenek az emberek a koronavírus ellen – írja az Origo. A tömegközlekedést használók kötelesek maszkot viselni, felszállás előtt kézfertőtlenítőt használni – ez vonatkozik a vonatokra, buszokra, metrókra és taxikra egyaránt. Hosszabb utazás esetén az utasok testhőmérsékletét is megmérik, és akinek láza vagy egyéb panasza , nem utazhat.

A lap azt is írja, hogy a tömegközlekedési eszközökön is elkülönítik azt, akinek bármilyen tünete van, továbbá a személyzetnek maszkot és kesztyűt kell viselnie, ezeket pedig műszakonként cserélni kötelesek.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint Észak-Koreában több ezren vannak megfigyelés, illetve karantén alatt, valamint az ország lezárta határait is. A hírügynökség úgy gondolja, bár a főváros állítása szerint nincs fertőzött, ez valószínűleg hamis kijelentés, és a járvány elszabadulhat a diktatúrában.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?