Belföld, Hírek

90 idős embert helyeztek karantén alá egy otthonban Érden: pozitív lett az egyik lakó koronavírustesztje, akár többen is lehetnek

A 24.hu információi szerint pénteken a járási tiszti főorvos elrendelte a Szent József Idősek Otthona lakóinak járványügyi elkülönítését, miután pozitív lett az egyik idős bentlakó koronavírustesztje. Ez az első ilyen nagyságrendű járványügyi intézkedés Magyarországon a vírus megjelenése óta.

 

 

 

 




 

A járási tiszti főorvos intézkedéseire, amely 90 embert érint, azért van szükség, mert a bentlakó idősek a lappangási időszak alatt kontaktusba kerülhettek a beteggel, így az is feltételezhető, hogy több fertőzött van az otthonban. Ennek értelmében a lakók április 6-ig nem hagyhatják el szobáikat, az otthon dolgozói kizárólag védőfelszerelésben érintkezhetnek az idősekkel, illetve az evőeszközöket, textíliákat is szigorúan elkülönítve kell kezelniük. Az irgalmasrendi otthonban már korábban kijárási és látogatási tilalmat rendeltek el.

A 24.hu megkeresésére az intézmény vezetője, Kövér Mária nem bocsátkozott részletekbe, csupán annyit mondott, a lakók és a munkatársak tesztelése „folyamatban van.”

Csőzik László, Érd polgármestere az újságnak elmondta, az idősotthonban már korábban elrendelte, hogy a veszélyhelyzet esetén az ott dolgozó munkatársaknak is be kell költözniük az intézménybe.

A Szent József Idősek Otthona 2007 óta a Betegápoló Irgalmasrend fenntartásában működik, és missziójának a betegek, elesettek, rászorultak ápolását, gondozását és gyógyítását tartja, olvasható a honlapjukon.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?