Belföld, Hírek

Itt van Rusvai Miklós jóslata a koronavírusról a 2022-es évre

Biztató dolgokat mondott Rusvai Miklós újév alkalmából! A virológus szerint az év második felétől akár is el is tűnhetnek a covid-hullámok. Hozzátette, hogy azonban január közepétől betör a járvány ötödik hulláma az omikron variáns miatt, de már véleménye szerint kevesebb lesz a súlyos eset.

 

 

A szakértő szerint azonban 2022 második felétől már nem fog hullámszerűen jelentkezni a járvány. Hozzátette azonban, hogy ősszel és kora tavasszal a légzőszervi betegségek időszakában lesz ugyan egy halmozott fertőzés szám, de az influenza járványhoz hasonló fertőzéssé fog átalakulni a koronavírus.

Én egyébként továbbra is úgy gondolom, hogy ha ez a változat sokkal terjedőképesebb viszont kevésbé kórokozóképes, akkor ennek az évnek a végére talán a covid megszűnik probléma lenni olyan értelemben, hogy nem fog hullámokban jelentkezni – mondta bizakodóan az ATV-nek Rusvai Miklós.

Nem Rusvai az egyetlen, aki bizakodó a jövőt tekintve. Falus Ferenc, egykori országos tisztifőorvos szerint az idei év második felétől várhatóan nem kell majd korlátozásokra számítani.

Azt remélem, hogy az év második felére járvány miatt már korlátozó intézkedésekre nem kell számítani. Nagyon sok új gyógyszer és gyógyszerfejlesztés van folyamatban, amivel a súlyos állapotú betegeket gyógyítani lehet és olyan új vakcináknak a fejlesztése amik a különböző variánsok ellen is védeni fognak – nyilatkozta Falus Ferenc.

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?