Belföld, Hírek

Nincs vége, újabb fordulat a borsodnádasdi gyilkosság ügyében: ez történt, miután Csenge gyilkosa elsétálhatott a bíróságról

A borsodnádasdi emberölés ügyében született elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Miskolci Törvényszék által kihirdetett döntéssel kapcsolatban pénteken az MTI-vel.

 

 

 
 

A Miskolci Törvényszék kedden döntött úgy, hogy nem szándékos, hanem gondatlan emberölést követett el az a fiatal férfi, aki még 2017 szeptemberében Borsodnádasdon vízgyűjtő aknába dobta eszméletlen lányismerősét, aki emiatt vízbe fulladt. A bíróság nem jogerős ítéletével négy év szabadságvesztésre ítélte a büntetlen előéletű, 24 éves vádlottat. Az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a férfit. Az áldozat, Csenge édesanyja összeomlott az ítélet hallatán a bíróságon.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szándékos emberölés miatt emelt vádat. A törvényszék álláspontja szerint azonban nem volt bizonyítható, hogy a férfi meg akarta ölni a nőt, a felelőssége abban állapítható meg, hogy amikor az aknába dobta a testét, nem győződött meg arról, él-e még a lány, így gondatlanságból okozta annak halálát.

 

 

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban a gondatlanságból elkövetett emberölés minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

Az OBH pénteki közleményében azt írta: „a másodfokú eljárás során az elsőfokú ítélet teljeskörű felülbírálatára nyílik eljárásjogi lehetőség, ideértve a cselekmény jogi minősítését és a kiszabott joghátrányt is”.

Péntek reggel Budai Gyula fideszes képviselő pártja a közösségi oldalán videófelvételen bírálta a borsodnádasdi emberölés ügyében született ítéletet. „Ez a megdöbbentő történet rávilágít arra, hogy mivel jár, ha külföldről pénzelt, álcivil szervezetek érzékenyítik a bírókat” – mondta.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?